• Oranjes

Prinses Beatrix verklapt liefde voor papagaaien: 'Ik heb er zelf ook eentje'

Door Redactie
Prinses Beatrix verklapt liefde voor papagaaien: 'Ik heb er zelf ook eentje'

Prinses Beatrix kon haar liefde voor papegaaien vrijdagochtend op Curaçao uitgebreid delen tijdens een lesje over natuurbehoud met kinderen uit een groep 8-klas. Tijdens de les kwamen een papegaai en een flamingo, Bob, op bezoek. Wat blijkt? Beatrix blijkt een grote liefde te hebben voor papagaaien en heeft er zelf ook één.

'Ik heb ook een papegaai, met een grijze en rode staart. Maar die kan niet op mijn schouder dan bijt ‘ie in mijn oor', zei de 83-jarige prinses bij aankomst bij onderzoeksinstituut Carmabi, waar onderzoek wordt gedaan naar de biodiversiteit op het eiland.

Papegaai Lingo

Na de les, waarbij vooral werd ingegaan op wat kinderen kunnen doen voor de natuur en flamingo’s in het bijzonder, vroeg de prinses zich nog af hoe je weet of een flamingo een mannetje of een vrouwtje is. Daarna vertelde zij ook over haar eigen papegaai, Lingo. Hoe oud die is, weet ze niet precies, maar ze kreeg ‘m twintig jaar geleden. 'Het blijft gokken', zei ze.

Uitzetten van flamingo

Samen met de kinderen mocht Beatrix na afloop van de les helpen bij het uitzetten van flamingo Oscar. De flamingo, die hersteld is na verwondingen en nu de natuur weer in mocht, werd vernoemd naar één van de kinderen die het dier hielp toen het gewond raakte.

Werkbezoek

De hoogheid is voor een vierdaags werkbezoek te vinden op het Caribische eiland. Het bezoek staat vooral in het teken van 25 jaar samenwerking tussen natuurorganisaties binnen de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) en de impact van de coronapandemie op het eiland. Het is voor het eerst sinds 2015 dat de prinses het eiland bezoekt.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.