• Oranjes

Prinses Beatrix een van prominente kunstverzamelaars

Door Redactie
Prinses Beatrix een van prominente kunstverzamelaars

Prinses Beatrix, interieurontwerper Jan des Bouvrie en ex-ABN-AMRO-topman Rijkman Groenink horen tot de honderd belangrijkste particuliere kunstverzamelaars van Nederland. Ze bezitten een collectie kunstvoorwerpen met een waarde van minimaal 750.000 euro. De lijst is samengesteld door de Stichting Kunstweek.

Andere prominente verzamelaars op de lijst zijn Joop van Caldenborgh (Museum Voorlinden), kunstenaar Henk Helmantel, cabaretier Hans Liberg, casting director Hans Kemna en ondernemer en oud-minister Herman Heinsbroek. De totale waarde van de collecties van de honderd verzamelaars bedraagt ruim een half miljard euro. Alle soorten kunst zijn vertegenwoordigd, variërend van schilderijen en glaswerk tot fotografie en beelden.

Passie

Volgens Stichting Kunstweek verzamelen veel mensen vanuit een passie en is hun collectie dan ook samengesteld op basis van persoonlijke fascinaties. De meeste verzamelaars zijn 'eigenzinnige denkers en doeners', vaak ondernemers, juristen en artsen.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP