Prinses Ariane (16) vertrekt naar Italië: Máxima ziet ook laatste dochter uitvliegen

Máxima ziet binnenkort wéér een dochter uitvliegen: Ariane vertrekt na de zomervakantie naar Italië, waar ze haar middelbare school gaat afmaken aan het United World College Adriatic. 

Prinses Ariane
© Edwin Smulders

In Duino zal ze, net zoals haar zus Alexia (17) in Wales doet, studeren voor haar Internationaal Baccalaureaat. Alexia keert binnenkort weer terug naar Nederland, waar ze na de zomervakantie volgens bronnen gaat studeren in Groningen. Amalia (19) bivakkeert sinds de bedreigingen aan haar adres steeds vaker in Spanje, waar ze een anoniemer leven kan leiden.

Krachtig

Dat haar dochters uitvliegen begrijpt Máxima. Eerder zei ze over Alexia: ‘Ze heeft van mij die nieuwsgierigheid en wil nieuwe dingen ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten.’ Maar ze gaf ook toe het moeilijk te vinden Ariane los te laten. ‘Niet de hele tijd vragen hoe laat ze thuiskomt, en zo.’ Al zal ze er alle vertrouwen in hebben dat het ook Ariane prima vergaat in het buitenland. ‘Ze doet het heel goed op school, is ongelooflijk lief, heel vrouwelijk en tegelijkertijd heel krachtig. Ze heeft ongelooflijk veel talenten.’

Dit verhaal komt uit Story. Editie 20 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.