• Oranjes

Prinses Amalia is 17 jaar geworden: zó viert ze het

Door Redactie
Prinses Amalia is 17 jaar geworden: zó viert ze het

Prinses Amalia viert maandag haar zeventiende verjaardag. De oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima begint daarmee aan haar laatste jaar als minderjarige.

Bij haar volgende verjaardag in 2021 wordt Amalia troongerechtigd en komt ze onder meer in aanmerking voor een uitkering van de staat. Die bedraagt voor de laatste weken van dat jaar 111.000 euro, waarvan 20.000 euro eigen inkomen is. De prinses van Oranje - haar officiële titel - wordt lid van de Raad van State en is naar verwachting bij Prinsjesdag 2022 ook van de partij.

Tussenjaar

Amalia verwacht komend jaar ook haar gymnasiumopleiding af te ronden. Volgens koning Willem-Alexander is het de bedoeling dat ze daarna een jaar de 'wijde wereld' verkent. De koning maakte toen hij dat vertelde wel de kanttekening dat die plannen zijn gemaakt toen er nog geen sprake was van een coronacrisis, met alle daarbij behorende reisbeperkingen. Van een invulling van het jaar was dan ook nog geen sprake.

Hele week feest

De verjaardag wordt de hele week gevierd, zo maakte Máxima duidelijk aan het ANP. 'We proberen het te spreiden. Dat op die dag drie mensen komen en dat op een andere dag drie anderen op bezoek komen', vertelde de koningin. 'Dus de hele week staat in het teken van de verjaardag van Amalia.'

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.