• Oranjes

Prinses Alexia terug uit buitenland voor Koningsdag

Door Redactie
Prinses Alexia terug uit buitenland voor Koningsdag

Prinses Alexia is woensdag ook aanwezig op Koningsdag in Maastricht. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) aan het ANP. De prinses gaat naar school en woont in Wales, maar is overgekomen voor de 55e verjaardag van haar vader koning Willem-Alexander.

Alexia heeft in principe geen vakantie. Daarom was het onduidelijk of zij een dag of meerdere dagen vrij kon krijgen van de United World College of the Atlantic. De prinses studeert sinds september aan de school. Daar zal ze opgaan voor haar Internationaal Baccalaureaat.

Kroonprinses Amalia en prinses Ariane

Ook kroonprinses Amalia en prinses Ariane zijn woensdag van de partij. Amalia heeft momenteel een tussenjaar, nadat ze afgelopen zomer haar diploma op het gymnasium behaalde. Ze vult haar tussenjaar met vrijwilligerswerk bij onder meer het Oranje Fonds. De verdere invulling van het jaar is privé en werd vooraf niet openbaar gemaakt. Eerder liet Amalia weten dat ze een stage bij een Amerikaans bedrijf ook wel interessant zou vinden.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.