• Oranjes

Prinses Alexia (15) gaat middelbare school afmaken in buitenland

Door Redactie
Prinses Alexia (15) gaat middelbare school afmaken in buitenland

Prinses Alexia, de middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima vertrekt na de zomer naar het buitenland.

De vijftienjarige prinses gaat de middelbare school afmaken in Wales (westelijk deel van Groot-Brittannië).

Studeren

'Na de zomer zal Prinses Alexia haar middelbare schooltijd vervolgen aan het in Llantwit Major in Wales. Zij gaat daar op voor haar Internationaal Baccalaureaat. Prinses Alexia zit nu in de vierde klas van het Gymnasium Sorghvliet in Den Haag', zo maakt het koninklijk huis bekend via Instagram.

Net als haar vader

Ze treedt daarmee in de voetsporen van haar vader koning Willem-Alexander. De koning ging van 1983 tot 1985 naar het Atlantic College. Tegenwoordig is hij beschermheer van de school.

Blauw bloed

Alexia komt tijdens haar tijd waarschijnlijk de Spaanse prinses Leonor, dochter van koning Felipe en koningin Letizia, tegen. Vorige maand werd bekend dat zij een tweejarige studie gaat volgen aan het Atlantic College. Recent ging ook prinses Elisabeth van België, de oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde, naar Wales.

Bron: Koninklijk Huis Beeld: Brunopress/RVD - Martijn Beekman

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.