• Royals

Prinsen komen weg met seksschandaal!

Door Redactie
Prinsen komen weg met seksschandaal!

Prins Andrew was de afgelopen weken veelvuldig in het nieuws omdat hij betrokken zou zijn bij de sekspraktijken van de inmiddels overleden Amerikaanse financier Jeffrey Epstein. Maar de Britse prins lijkt de dans te ontspringen nu de politie heeft gesteld dat hem geen blaam treft. ‘De zaak is gesloten!’ Andrew is echter niet de enige prins wiens vermeende seksaffaire in de doofpot wordt gestopt! 

Epstein hing maar liefst 45 jaar gevangenisstraf boven het hoofd, maar hij werd op 10 augustus dood aangetroffen in zijn cel. Het onderzoek gaat verder, ook naar betrokkenen bij het seksschandaal, al kan prins Andrew inmiddels opgelucht ademhalen. Ondanks het feit dat bekend is dat Andrew nauwe banden onderhield met Epstein én de beweringen van seksslavin Virginia Roberts dat ze drie keer gedwongen intiem is geweest met de prins, is in Engeland het onderzoek naar zijn betrokkenheid gestaakt. De FBI mag dan nog niet overtuigd zijn van zijn onschuld, volgens de Britse politie treft Andrew geen blaam. ‘De zaak is gesloten!’ Overigens heeft Andrew zelf altijd ontkend dat hij ook maar iets te maken had met het Epstein-seksschandaal. 

Officiële verklaring

Volgens Andrew verspreidde Virginia leugens en Buckingham Palace liet zelfs een officiële verklaring uitgaan: ‘Wij ontkennen pertinent dat de hertog van York enige vorm van seksueel contact of seksuele relatie met deze vrouw heeft gehad. De beschuldigingen zijn onjuist en op niets gebaseerd.’ Dat er een officiële ontkenning naar buiten werd gebracht, is bijzonder. Doorgaans reageren royals niet op beschuldigingen die worden gezien als roddels.

De doofpot

Roddels of niet, Andrew kan in elk geval verder met zijn leven nu een woordvoerder van de Britse politie aan MailOnline laat weten: ‘Er is inderdaad aangifte gedaan van seksuele uitbuiting en misbruik. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan, maar hebben besloten niet over te gaan tot verder onderzoek.’ Of dat te maken heeft met zijn koninklijke komaf is de vraag. Feit is in elk geval dat éérder prins Albert van Monaco werd ontzien bij zijn mogelijke betrokkenheid bij een seksschandaal. Destijds kwam het niet eens tot een onderzoek. Sterker nog: toen de politie ontdekte dat het om een prins ging, wilde ze er niets van weten. 

Beeld: ANP

Lees het hele verhaal in Story. Editie 41 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Prinsen komen weg met seksschandaal!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.