• Royals

Prins Laurent heeft problemen met zijn rug

Door Redactie
Prins Laurent heeft problemen met zijn rug

De Belgische prins Laurent heeft ernstige rugklachten. Dat is ook de reden dat hij afgelopen woensdag met een wandelstok verscheen bij het concert voorafgaand aan de nationale feestdag. 'Ik heb problemen met de rug. Hoe het met mij gaat? Als je slecht wandelt, is het antwoord simpel: niet al te best, natuurlijk', vertelde de broer van koning Filip aan Het Nieuwsblad. Hij moet 'dringend’ opnieuw naar de dokter.

Prins Laurent (56) baarde in het Paleis voor Schone Kunsten opzien. De trap afgaan ging nog net, maar andersom had hij hulp nodig van zijn zus prinses Astrid. Het Nieuwsblad spreekt van een familiekwaal. Laurents vader koning Albert (86) lijdt al zo’n kwarteeuw aan ischias, waarvan zijn overleden broer koning Boudewijn ook last had. Beiden lieten zich daarvoor operenen. Koning Filip (60) moest een aantal jaren geleden enkele keren verzaken omdat hij niet kon slapen van de pijn in zijn rug.

Nationale feestdag

'Hopelijk haal ik het', antwoordde Laurent op de vraag of hij komende dinsdag zoals aangekondigd aanwezig zal zijn bij de viering van de nationale feestdag. Zijn echtgenote prinses Claire is in elk geval niet aanwezig. Zij lijdt aan een niet nader genoemde slepende ziekte en was ook een tijdje ziek door het coronavirus.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Prins Laurent heeft problemen met zijn rug

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.