• Royals

'Prins Joachim en prinses Marie vertrekken naar Verenigde Staten voor nieuwe baan'

Prins Joachim en prinses Marie

Prins Joachim en prinses Marie van Denemarken vertrekken mogelijk naar de Verenigde Staten. Volgens de Deense tabloid BT heeft de jongste zoon van koningin Margrethe een nieuwe baan gevonden in Washington. Het hof heeft hun vertrek nog niet bevestigd.

Joachim en Marie wonen momenteel in Parijs. De 53-jarige prins werkt daar sinds het najaar van 2020 als defensieattaché op de Deense ambassade.

Afstel Franse baan

Eigenlijk zou Joachim al eerder aan zijn Franse baan beginnen maar hij werd eerder dat jaar opgeschrikt door een bloedstolsel in de hersenen. Daardoor was hij enkele maanden uit de running. Door zijn eventuele vertrek naar de Verenigde Staten zal Joachim's wens om de harten van het Deense volk te veroveren een tijdje uitgesteld moeten worden. De jongste zoon van koningin Margrethe, heeft het door zijn doen en laten verbruid bij de Deense bevolking. En daar zit hij mee. Joachim lijkt inmiddels te beseffen hoe belangrijk de liefde en waardering van het Deense volk voor hem zijn en doet er alles aan om het tij te keren.

Hart van het volk terugwinnen

Een van die pogingen om dat te doen was tijdens de Tour de France in juli dit jaar, toen de prins heel bewust in vrijetijdskleding op het podium verscheen. Hiermee zou hij willen uitstralen dat hij dicht bij het volk staat. En niet lang daarna stond hij er tijdens een voorstelling die hij bezocht op dat men hem tutoyeerde. Ondenkbaar voor de zesde in lijn van de Deense troonopvolging, maar blijkbaar heeft de prins er veel voor over om weer in de gunst te komen bij de bevolking. Door zijn nieuwe plannen valt deze wens hoogstwaarschijnlijk in het water...

Bron: ANP, Story | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.