• Britse Royals

Prins Harry vertelt over relatie tussen zijn eigen kinderen Archie en Lilibet

Prins Harry, Meghan en Archie

Het kan je niet zijn ontgaan dat Harry en prins William elkaar niet liggen. Hoewel Harry al het nieuws naar buiten brengt, lijkt een verzoening nu wellicht dichtbij. In een interview met Tom Bradby vertelt de Duke of Sussex dat de relatie die hij met zijn broer heeft, ontzettend lijkt op die van zijn eigen kinderen Archie en Lilibet.

Harry vertelt in het interview over de relatie die hij met zijn broer heeft. 'liefde, maar ook afstand', zo omschrijft hij de moeizame band met zijn oudere broer. Volgens hem heeft de onderlinge rivaliteit hier alles mee te maken. 'Toen we klein waren, trok onze moeder ons vaak dezelfde kleren aan. William vond dat niks en ik herinner me dat ik het juist wel grappig vond.'

Rivaliteit

'Maar de rivaliteit tussen broers en zussen werd later pas duidelijk voor mij. Bijvoorbeeld toen William en ik naar dezelfde school gingen en William niks van me moest weten, en weet je, als jongere broer deed dat toch een beetje pijn', vertelt Harry. De Duke of Sussex begreep de houding die William vroeger tegenover hem aannam niet, nu hij zelf kinderen heeft begint hij het steeds meer te snappen.

Broer en zus 

'Het leeftijdsverschil tussen mij en William is bijna gelijk aan dat van Archie en Lili', legt Harry verder uit. Door zijn eigen kinderen begint hij de band met zijn broer steeds beter te begrijpen. 'Ik zie hoe Lili achter Archie aanloopt en dat Archie zoiets heeft van ‘Nee Lili, ik heb mijn ruimte nodig.’ Ik snap nu hoe irritant de jongere broer of zus kan zijn', aldus de prins.

Belangrijke boodschap

Een belangrijke boodschap die Harry in het interview probeert duidelijk te maken is dat het niet zijn intentie is om zijn vader en broer te kwetsen met zijn boek. Hoewel er momenteel ontzettend veel onthullingen over het koninklijk huis naar buiten komen blijft Harry stellig. 'Ik houd van mijn vader en van mijn broer. Ik houd van mijn familie en dat zal ik altijd doen.'

Bron: Beau Monde

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.