• Royals

Prins Floris is jarig: 5 dingen die je over hem moet weten

Door Redactie
Prins Floris is jarig: 5 dingen die je over hem moet weten

Prinses Ariane is niet de enige die vandaag cadeautjes mag uitpakken, er is nog een jarige in de koninklijke familie: prins Floris! Speciaal voor deze gelegenheid vijf feiten die je over de prins moet weten. 

Lees ook: Hoera! Prinses Ariane viert tiende verjaardag

1. Hij is vandaag 42 jaar geworden

Prins Floris is de vierde zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. De prins kwam 42 jaar geleden ter wereld en kreeg de naam Floris Frederik Martijn Van Vollenhoven. Hij heeft drie oudere broers: prins Maurits, prins Bernhard en prins Pieter-Christiaan.

2. Hij studeerde rechten

Na de middelbare school ging prins Floris rechten studeren aan de Universiteit Leiden. De prins studeerde af in strafrecht en bedrijfsrecht.

3. Hij heeft een carrièreswitch gemaakt

Na zijn studie werd hij in 2005 beleidssecretaris bij het Openbaar Ministerie. Dit bleek het niet voor hem te zijn. Twee jaar later stapte hij over naar het bedrijfsleven. Hij werkt sinds 2014 bij Gimv en is verantwoordelijk voor het Nederlandse team.

4. Hij is 11 jaar getrouwd

Zijn grote liefde is Aimée Söhngen. Op 20 oktober 2005 stapten zij in het huwelijksbootje in Naarden. De twee zijn nog altijd gelukkig met elkaar.

5.  Zijn kinderen bezitten geen adelijke titel 

Prins Floris en Aimée hebben samen drie kinderen: Magali (2007), Eliane (2009) en Willem Jan (2013). Omdat Floris en Aimée geen toestemming hebben gevraagd voor hun huwelijk aan het Nederlandse parlement, bezitten hun kinderen geen adelijke titel en zijn ze geen lid van het Koninklijk Huis.

Beeld: Peter Smulders | Bron: Koninklijkhuis.nl