• Liefde

Prins Floris en Aimée vieren kristallen huwelijk

Door Redactie
Prins Floris en Aimée vieren kristallen huwelijk

Prins Floris besteedt donderdag onder meer met het plaatsen van vrolijke gezinsfoto's aandacht aan zijn vijftiende huwelijksverjaardag. Aimée Söhngen en hij gaven elkaar op 22 oktober 2005 in de Grote Kerk van Naarden het kerkelijk jawoord na twee dagen eerder al voor de wet te zijn getrouwd in het Naardense stadhuis.

'Het is heerlijk om getrouwd te zijn', wist de bruid amper twaalf minuten na de plechtigheid al aan de verzamelde pers te melden. Prins Floris was de zevende en laatste Oranjeprins die in het huwelijk trad. Zijn broer prins Pieter-Christiaan was hem een maand eerder voorgegaan.

Uitverkocht

Bij de aankondiging van hun verlovingen had vader Pieter van Vollenhoven met karakteristieke humor gezegd dat de Apeldoornse tak van het koningshuis 'uitverkocht' was. 'Ze hebben en zijn elkaars gouden hart', vond dominee Anne van der Meiden bij de huwelijksplechtigheid. 'Dat is kostbaar, zorg dat dat zo blijft,' gaf hij Floris en Aimée als opdracht mee.

Lidmaatschap

De toenmalige Naardense burgemeester Peter Rehwinkel refereerde in zijn toespraak tot het bruidspaar aan het feit dat prins Floris door zijn huwelijk het lidmaatschap van het Koninklijk Huis kwijtraakte. Er was immers door de regering met opzet geen toestemming voor gevraagd aan het parlement. 'Uw geliefde is tot echtgenote geworden. U hebt wat dat betreft alles gewonnen. Maar toch hebt u ook iets verloren.'

Aimée (43) en Floris (45) hebben inmiddels twee dochters en een zoon: Magali (2007), Eliane (2009) en Willem Jan (2013).

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.