• Oranjes

Prins Bernhard zou eigenaar zijn van 590 Nederlandse woningen

Door Redactie
Prins Bernhard zou eigenaar zijn van 590 Nederlandse woningen

Door de beursgang van het bedrijf Adyen zijn de resterende aandelen van prinses Mabel met de laatste koers 169 miljoen euro waard. Een ‘erfenis’ van wijlen haar man prins Friso, die destijds in dit bedrijf investeerde. Maar meer prinsen hebben een groot zakelijk inzicht. Onder andere Prins Bernhard. 

Met zijn eigen bedrijf Geen Woorden Maar Daden zit Bernhard ook in het vastgoed op Ibiza. Daarnaast is hij voor 23 procent eigenaar van het Amsterdamse vastgoedbedrijf Pinnacle en bezit hij de helft van sloepenbouwer VOF Classic Yacht Adventure. Het eigen vermogen van de prins met zijn bedrijf Geen Woorden Maar Daden bedroeg in 2016 €16.844.916,-. Naast al zijn kleine en grote bv’s investeert de prins ook graag in huizen. Volgens een onderzoek van Het Parool in 2017 zou hij eigenaar zijn van 590 Nederlandse woningen, waarvan het grootste gedeelte, 349, in Amsterdam. De Amsterdamse SP wilde hem voordragen als huisjesmelker van het jaar, maar volgens Makelaarsvereniging Amsterdam is Bernhard slechts een middelgrote belegger in de stad. Sinds 2016 is de prins, via zijn bedrijf Chapman Andretti Partners, eigenaar van Circuit Zandvoort en hoopt hij de Formule 1 naar Nederland te halen. Met zijn vrouw Annette woont Bernhard in een riante twee-onder-een-kapwoning in Amsterdam, die hij in de zomer van 2011 kocht voor 3 miljoen euro.

Meer verhalen lees je in de nieuwste Story. Editie 30 ligt nu in de winkels. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Prins Bernhard zou eigenaar zijn van 590 Nederlandse woningen

Beeld: ANP