• Royals

Prins Andrews hoop op vergiffenis van Charles de grond in geboord

Door Redactie
Prins Andrews hoop op vergiffenis van Charles de grond in geboord

De Britse prins Andrew (62) dacht dat de ophef over de misbruikaanklacht tegen hem volledig was gedoofd, maar hij heeft zich misrekend. Nu een van de hoofdfiguren in deze zaak, Ghislaine Maxwell (60), vanuit de gevangenis een interview heeft gegeven waarin ze het over Andrew heeft, is het onderwerp in het Verenigd Koninkrijk weer het gesprek van de dag. Andrew zou nu kunnen fluiten naar zijn rehabilitatie...

Door het overlijden van koningin Elizabeth en het aantreden van de nieuwe koning Charles III met naast zich koningin-gemalin Camilla, was het even naar de achtergrond verdwenen. Maar het misbruikschandaal dat prins Andrew jarenlang achtervolgde, heeft in het Verenigd Koninkrijk wederom alle aandacht. De oorzaak daarvan is een interview dat Ghislaine Maxwell vanuit de gevangenis in Amerika heeft gegeven.

Jeffrey Epstein

Ghislaine heeft 20 jaar gevangenisstraf gekregen voor het ronselen van ‘seksslavinnen’ voor zedendelinquent Jeffrey Epstein. Epstein verzamelde jarenlang jonge vrouwen om zich heen die werden gedwongen seks te hebben met zijn hooggeplaatste vrienden. Hij werd in augustus 2019 dood gevonden in zijn cel, waar hij in voorarrest zat op verdenking van onder andere seksueel misbruik van minderjarige meisjes. Met zijn overlijden was de zaak zeker niet afgedaan. Niet alleen werd nu de jacht geopend op Ghislaine Maxwell, die volgens vele getuigen dé spin in het web van Epstein was, maar ook klaagde de Amerikaanse Virginia Giuffre prins Andrew aan.

Schikking

Virginia zegt een van de seksslavinnen van Epstein te zijn geweest, en dat ze drie keer gedwongen seks met Andrew heeft gehad; de eerste keer op haar 17e. Buckingham Palace ontkende officieel, Andrew ontkende zelfs in een tv-interview met de BBC, maar de prins nam het zekere voor het onzekere en schikte de zaak met Virginia – naar verluidt voor bijna 14 miljoen euro – vlak voordat hij in de rechtbank in New York werd verwacht. Andrew had naar aanleiding van het misbruikschandaal al zijn titels moeten inleveren en mocht geen koninklijke werkzaamheden meer verrichten. Maar hij hoopte dat nu de zaak ‘de wereld uit was’ en er niet meer over gesproken werd, hij snel weer zou worden gerehabiliteerd. Maar dat zit er volgens paleisbronnen niet in. Zeker niet nu Ghislaine Maxwell in de gevangenis heeft gesproken met journaliste en documentairemaakster Daphne Barak, die werkt aan een documentaire over Ghislaine.

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Editie 44 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.