• Britse Royals

Prins Andrew wil Virginia Giuffre nu zélf aanklagen

De Britse prins Andrew (62) geeft niet op. Hij wist een pijnlijke rechtszaak te ontlopen door te schikken met Virginia Giuffre, de vrouw die hem beschuldigde van verkrachting. Maar net nu haar zwijgplicht op het punt staat te vervallen, gaat hij zelf in de aanval.

Door Redactie
Prins Andrew

Zijn lot lijkt bezegeld, en dat beseft iedereen...behalve prins Andrew zelf. Die blijft hardop dromen van zijn oude, vertrouwde leven als senior royal. Een leven dat hem werd afgenomen door zijn broer – toen nog kroonprins – Charles in 2019, toen Andrew net iets te vaak werd genoemd in de Epstein-zaak.

Virginia Giuffre (39), één van de slachtoffers van sekshandelaar Jeffrey Epstein, meent dat ze gedwongen werd om op 17-jarige leeftijd seks te hebben met de prins. Iets wat Andrew tot op de dag van vandaag ontkent, maar zijn versie van de feiten wordt niet geloofd door het grote publiek.

Zweetvlekken

In een ongemakkelijk interview met de BBC beweerde hij dat Virginia loog, omdat ze zei dat hij heel erg aan het zweten was op de dansvloer. ‘Dat kan niet, want ik kan namelijk niet zweten,’ aldus Andrew. ‘Ik heb een bepaalde aandoening waardoor ik geen zweet kan produceren.’

Die beweringen werden echter ontkracht door verschillende foto’s uit zijn verleden, waarop hij duidelijk met zweetvlekken onder zijn oksels te zien is. Bovendien bestaat er een foto waarop hij samen met Virginia poseert, met zijn arm om haar middel. Hij kon dus niet ontkennen dat hij haar ooit ontmoet heeft. Nog voor de zaak verder kon ontsporen, zette Charles zijn broer uit het clubje van werkende royals.

Zelf aanklagen

Virginia sleepte hem ook daadwerkelijk voor de rechter, en even zag het ernaar uit dat er een schandaalzaak van de proportie ‘Amber Heard vs Johnny Depp’ zou komen. Dat was tot de aanvankelijk erg strijdlustige Giuffre plots een schikking aanvaardde, waarbij Andrew haar naar verluidt 14 miljoen euro zou betalen. Dat in ruil voor haar stilzwijgen over de zaak.

Maar waar de meeste royals blij zijn dat Andrew de dans is ontsprongen dankzij zijn schikking, kan de prins zelf er niet mee leven. ‘Hij is van plan om Virginia zélf aan te klagen,’ aldus een paleismedewerker tegen de Daily Mail. ‘Wegens laster en eerroof. Daarvoor heeft hij trouwens al heel wat geld bijeengeraapt. In zijn zogenaamde ‘oorlogskist’ zit tot nu toe al 10 miljoen pond (meer dan 11 miljoen euro).’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 05 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.