Prins Albert van Monaco voor derde keer besmet met coronavirus

Prins Albert van Monaco is voor de derde keer besmet geraakt met het coronavirus. Dat maakte het hof van Monaco dinsdag bekend.

Prins Albert van Monaco

De gezondheidstoestand van de 64-jarige prins is volgens het hof 'absoluut geen aanleiding tot zorgen'.

De prins werkt vanwege de besmetting vanuit huis en zit in isolatie, in overeenstemming met de geldende maatregelen.

Eerdere besmettingen

Prins Albert testte ook in 2022 en in 2020 positief op corona. Dat laatste jaar werd bij de Britse koning Charles, toen nog prins, ook het coronavirus vastgesteld vlak nadat Albert positief had getest op corona. Dat gebeurde nadat de twee royals elkaar hadden gezien op een evenement in Londen, waardoor het gerucht ontstond dat Albert Charles had besmet, wat hij destijds zelf ontkrachtte.

'We hebben elkaar op afstand gegroet, maar nooit de handen geschud', zei Albert erover op de Franse radiozender RTL. 'Ik zat aan de andere kant van de tafel, ver weg. Ik denk niet dat ik ervan beschuldigd kan worden dat ik hem heb besmet.'

Prinses Charlène

De ziekenboeg lijkt met Albert's besmetting groter te worden op Monaco. Prinses Charlène - die een jaar geleden een infectie oploopt tijdens een reis in Zuid-Afrika - is nog steeds niet helemaal de oude. In november vorig jaar werd bekend dat ze na een lang ziekbed wel aan de betere hand was, toch bleek haar man, prins Albert van Monaco nog sceptisch te zijn. In een interview met de Franse krant Nice-Matin laat hij destijds weten dat zijn vrouw nog lang niet de oude is. 

Tijd nodig 

Inmiddels - na allerlei operaties - is ze alweer een tijdje thuis en lijkt het beter te gaan. Toch blijft Albert voorzichtig. ‘Ze is nog vaak uitgeput’, zo legt hij uit. ‘Ze heeft nog tijd nodig om te herstellen en andere verplichtingen aan te gaan. Maar dat komt wel. Ik ben blij dat haar gezondheidstoestand al is verbeterd en dat ze veel evenementen kan bijwonen.’

Bron: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!