• Royals

Prins Albert stralend op gala met buitenechtelijke dochter Jazmin

Door Redactie
Prins Albert stralend op gala met buitenechtelijke dochter Jazmin

Prins Albert van Monaco verscheen onlangs strálend met zijn dochter Jazmin op een gala. De timing om te laten zien hoe blij je kunt zijn met een buitenechtelijk kind had niet beter gekund, met de recente (onvrijwillige) vaderschapsverklaring van oud-koning Albert van België.

Apetrots poseerde prins Albert van Monaco naast zijn – buitenechtelijke – dochter Jazmin (27) op het Global Ocean Gala in Beverly Hills. Dat hij zo stralend samen met Jazmin verscheen, maakte de tongen op het gala flink los.

'Zo kan het óók'

Jazmin ambieert een carrière als zangeres en actrice en het zou kunnen dat Albert zijn dochter op het met Hollywood-sterren overladen gala op deze manier een duwtje in de goede richting wilde geven. Maar de timing deed ook iets anders vermoeden onder het gezelschap, dat bij gebrek aan royalty in Amerika zéér geïnteresseerd is in de Europese monarchieën. Recentelijk moest oud-koning Albert van België immers na een – door de rechter afgedwongen – DNA-test bekennen dat hij de biologische vader is van Delphine Boël. Dat Delphine in 1968 werd geboren in de buitenechtelijke relatie die hij jarenlang had met Sybille de Selys Longchamps, ontkende Albert categorisch. En nu, daags nadat zijn Belgische naamgenoot bakzeil had moeten halen, stond de Monegaskische vorst met Jazmin in de spotlights alsof hij wilde zeggen: ‘Zo kan het óók!’ Behalve Jazmin heeft de Monegaskische vorst ook nog buitenechtelijke zoon Alexandre (16). Hij heeft beiden – ze hebben een andere moeder – erkend, maar het moet gezegd: óók niet geheel vrijwillig...

Erkennen

Hoe zit het in elkaar? De Amerikaanse Tamara Rotolo is de moeder van Jazmin. Zij en Albert leerden elkaar in 1991 kennen toen ze op vakantie was aan de Côte d’Azur. Ze beleefden een korte romance, en vier weken later liet Tamara, weer thuis, de prins weten dat ze zwanger was. Ze wilde haar kind alleen opvoeden, maar ze wilde wel dat Albert zijn dochter erkende en voor haar betaalde. Zeven maanden na de geboorte van Jazmin stapte ze naar de rechter, maar die verwierp de zaak. Albert erkende zijn dochter niet, maar zou vanaf dat moment wel financieel voor haar hebben bijgedragen en ook contact met haar moeder hebben onderhouden.

Verbod van vader Rainier

Nicole Coste uit het West-Afrikaanse Togo is de moeder van Alexandre. Zij en Albert leerden elkaar in 1997 kennen, en hadden zes jaar lang een relatie. Ook Alexandre, geboren in augustus 2003, werd door Albert niet erkend, maar ook Nicole en het kind werden door de prins financieel ondersteund. Albert bezocht Alexandre ook. Naar verluidt deed hij dat allemaal in het grootste geheim, omdat zijn vader prins Rainier hem ten strengste zou hebben verboden contact met de moeders te onderhouden en bevolen de kinderen geheim te houden – allemaal om schandalen te voorkomen. Dat zou verklaren waarom Nicole Coste vlak na Rainiers overlijden in april 2005 actie ondernam. Ze introduceerde haar zoon in het Franse magazine Paris Match en leverde daarbij foto’s van Albert met baby Alexandre. De prins erkende het kind meteen, maar was razend over de actie van zijn ex. Een jaar later erkende Albert ook dochter Jazmin officieel, nadat er verhalen over haar én hem in de media waren verschenen. Volgens zijn advocaat was Albert vast van plan geweest dat te doen wanneer ze volwassen was, om haar privacy te beschermen. 

Beeld: GettyImages

Lees het hele verhaal in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Prins Albert stralend op gala met buitenechtelijke dochter Jazmin

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.