Politie New York noemt achtervolging Harry en Meghan: 'Uitdagend, niet bijna catastrofaal'

De woordvoerder van Harry en Meghan zou de 'bijna catastrofale' achtervolging van dinsdagavond ietwat hebben aangedikt. 

Harry & Meghan
© BrunoPress

De achtervolging van Harry en Meghan in New York dinsdagavond, die door een woordvoerder van het koppel 'bijna catastrofaal' werd genoemd, is volgens de plaatselijke politie 'uitdagend' geweest.

'Op dinsdagavond 16 mei heeft de NYPD het beveiligingsteam van de hertog en hertogin van Sussex geassisteerd', aldus een statement dat in handen is van de website Deadline. 'Er waren meerdere fotografen die hun vervoer uitdagend maakten. De hertog en hertogin van Sussex zijn op de plek van hun bestemming gearriveerd zonder botsingen, dagvaardingen, gewonden of arrestaties hieromtrent.'

Afwijkende verklaring

De verklaring wijkt af van de lezing die een vertegenwoordiger van Harry naar buiten bracht. Die had het over een 'bijna catastrofale autoachtervolging' waarbij paparazzi betrokken waren. Volgens de woordvoerder van Harry duurde de 'meedogenloze achtervolging' meer dan twee uur. De achtervolging resulteerde in 'meerdere bijna-aanrijdingen met andere bestuurders op de weg, voetgangers en agenten van de politie van New York', meldde hij verder.

Diana

Het incident zou hebben plaatsgevonden nadat Harry en Meghan aanwezig waren bij een prijsuitreiking in New York. Bij dat evenement nam Meghan de Women of Vision Award in ontvangst. Harry heeft zich in het verleden meerdere keren uitgesproken over zijn slechte verhouding met de media. Zijn moeder Diana kwam in 1997 door een auto-ongeluk om het leven toen ze in Parijs werd achtervolgd door paparazzi.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!