• Royalty

Pierre en Beatrice verruilen paleis voor boerenleven

Door Redactie
Pierre en Beatrice verruilen paleis voor boerenleven

Pierre Casiraghi, de jongste zoon van prinses Caroline van Monaco, en zijn echtgenote Beatrice kunnen een heus luxeleven leiden. Toch hebben ze gekozen voor een plattelandsbestaan dat verre van glamoureus is.

De twee zijn sinds mei 2008 samen. Op 25 juli 2015 trouwden ze voor de wet in Monaco, een week later was het kerkelijk huwelijk op Isola Bella, een van de Borromeïsche Eilanden in het Lago Maggiore. Isola Bella is van de familie van Beatrice. In 1630 kocht graaf Carlo III Borromeo het eiland, dat hij noemde naar zijn vrouw Isabella, en liet er Villa Borromeo bouwen. Daar was de bruiloft, waarvoor kosten noch moeite werden gespaard. Toch hecht het paar – dat zoontjes Stefano (4) en Francesco (3) kreeg – niet aan pracht en praal.

Boerenleven

Pierre, die wel multimiljonair is, zei bijvoorbeeld eens dat hij een kampeerfanaat is. ‘Een bos, een vuurtje, goede wijn, vrienden...’ Beatrice is ook verzot op het buitenleven. Daarom is Monaco ingeruild voor het dorpje Mons aan de Franse Rivièra, waar vier miljoen euro werd betaald voor een middeleeuws kasteel. Geen super-de-luxe paleis, maar dat zocht het paar ook niet. In L’ Officiel Monaco vertelde Beatrice dat ze nu vooral een boerengezinsleven leidt. ‘We hebben geiten, koeien, paarden en schapen, die de klok rond verzorging nodig hebben. En ik ben overeenkomstig gekleed.’ 

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 42 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.