• Britse Royals

Peettante prins William na commotie tóch welkom op kroning van Charles

Lady Susan Hussey (83), voormalig hofdame van wijlen koningin Elizabeth én peettante van prins William, zorgde de afgelopen weken voor heel wat ophef.

Door Redactie
Lady Susan

Ze werd beschuldigd van racisme en diende daarop haar ontslag in. Nadat de hofdame diep door het stof ging, lijken de betrekkingen met het koningshuis toch weer enigszins hersteld...

Afgelopen november werd bekend dat de Britse hofdame lady Susan Hussey ontslag nam omdat ze werd beschuldigd van racisme. Ze zou ongepaste opmerkingen gemaakt hebben tegenover een gast van kleur tijdens een receptie op Buckingham Palace. Naar verluidt vroeg ze Ngozi Fulani, voorzitster van een liefdadigheidsinstelling tegen huiselijk geweld, meermaals naar haar nationaliteit. Ondanks het feit dat Fulani aangaf Britse te zijn, bleef lady Susan aandringen en vragen naar waar ze ‘werkelijk’ vandaan kwam.

Excuses gemaakt

Hierdoor ontstond heel wat commotie, zowel op social media als binnen de muren van Buckingham Palace. De twee vrouwen gingen daarop met elkaar in gesprek. Lady Susan besloot haar excuses aan te bieden, die Fulani heeft aanvaard. Dit werd bevestigd door het Britse hof in een verklaring.

Uitnodiging kroning

Bovendien beloofde lady Susan haar ‘bewustzijn van de betrokken gevoeligheden te verdiepen’ en gaan de koninklijke huishoudens zich nog meer focussen en concentreren op inclusie en diversiteit. Volgens het bericht zijn koning Charles en koningin-gemalin Camilla volledig op de hoogte en zijn ze blij met de uitkomst van het gesprek. Een bijkomend gevolg van de goede afloop is dat de peettante van prins William binnenkort een uitnodiging mag verwachten voor de kroning van koning Charles op 6 mei 2023. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 02 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.