• Britse Royals

Oud-medewerker vindt dat paleis 'leugens' Harry en Meghan moet verwerpen

Een voormalig Brits paleismedewerker vindt dat Buckingham Palace zich moet uitspreken over de beweringen van prins Harry en Meghan in hun aanstaande Netflix-documentaire. Het hof zou hun claims moeten verwerpen.

Harry en Meghan

'De enige manier om er een keer voorgoed een einde aan te maken, is door ons te laten spreken en als het paleis hun leugens resoluut verwerpt', zo stelt de voormalig medewerker in The Times. Nu zijn veel personeelsleden gebonden aan een geheimhoudingsplicht. De betreffende oud-medewerker beweert in het verleden gepest te zijn door Meghan.

Uitspraak prins Harry

In de documentaire, waarvan donderdag de eerste afleveringen online komen, beschuldigen de hertog en hertogin van Sussex het hof van het lekken en fabriceren van nieuws. Prins Harry spreekt in een van de trailers over 'een vies spelletje' dat wordt gespeeld

Niet precies duidelijk

In de trailer wordt niet duidelijk wat daar precies mee wordt bedoeld. Wel worden vergelijkingen gemaakt tussen Harry's vrouw Meghan en zijn moeder prinses Diana, die beide veel media-aandacht kregen als echtgenoten van prinsen.

'Doodsbang'

Harry herhaalt in de trailer ook dat hij 'doodsbang was dat de geschiedenis zich ging herhalen'. Prinses Diana overleed in 1997 in Parijs bij een auto-ongeluk toen ze werd achtervolgd door paparazzi. Bronnen stellen in de documentairereeks ook dat er een 'oorlog tegen Meghan' werd gevoerd, 'ten goede van anderen'.

Bron: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.