• Britse Royals

Op chic: de 5 mooiste kerstoutfits van prinses Diana

Het mag duidelijk zijn dat wijlen prinses Diana een feilloos gevoel voor stijl had. Zo werd de prinses altijd in fantastische outfits gespot, van klassieke mantelpakjes tot prinsessenjurken en gewaagde modekeuzes. 

Door Redactie
prinses diana kerstoutfits

Ook met de feestdagen zag Lady Di er op en top uit. Dit zijn de beste kerstoutfits van prinses Diana. 

Toen prinses Diana in 1981 met prins Charles trouwde, werd ze officieel lid van de Britse royal family. Ze kreeg er veel verplichtingen bij, waaronder het jaarlijkse bezoek aan het Sandringham landgoed tijdens de feestdagen. Ook na haar scheiding van Charles in 1992 was de prinses er gewoon bij – in ieder geval bij de kerkdienst op Eerste Kerstdag.

Prinses Diana's kerstoutfits

Hoewel Diana een groot voorstander was van nette kleding afwisselen met casual looks, zag de prinses er altijd heel chic uit tijdens de feestdagen. Bekijk hieronder de mooiste kerstoutfits van prinses Diana.

Kerst 1987

In 1987 was prinses Diana al zes jaar getrouwd met Charles. Het stel had inmiddels twee kinderen: William (1982) en Harry (1984). Tijdens de festiviteiten droeg Diana een lichtgele jas met ruiten van Escada, een bijpassende hoed en lange, zwarte laarzen. Op de foto zien we de prinses hand in hand met William, in het bijzijn van prins Andrew en zijn vrouw Sarah Ferguson. 

Op chic: de 5 mooiste kerstoutfits van prinses Diana

Kerst 1988

Een jaar later koos Diana voor een compleet ander ensemble: zo droeg de prinses een donkerblauw wollen mantelpakje met lichtblauwe accenten. Naast haar zien we Sarah Ferguson, gekleed in donkerpaars pak met bont.

Op chic: de 5 mooiste kerstoutfits van prinses Diana

Kerst 1990

We zien Diana hier in één van haar meest iconische kerstoutfits. Lady Di droeg op Eerste Kerstdag in 1990 een zwart-rood-wit mantelpakje met pied-de-poule print. De prinses maakte haar look af met bijpassende schoenen en een opvallende hoed.

Op chic: de 5 mooiste kerstoutfits van prinses Diana

Kerst 1993

In 1993 was Diana alweer een jaar gescheiden van prins Charles. Ze was echter alsnog uitgenodigd voor de koninklijke festiviteiten in Sandringham. We zien de prinses hier in een zwarte outfit waarover ze een felrode wollen jas droeg. Daardoor werden alle ogen op haar gericht.

Op chic: de 5 mooiste kerstoutfits van prinses Diana

Kerst 1994

In 1994 was Lady Di wederom van de partij tijdens de kerstviering in Sandringham. Samen met de 12-jarige prins William liep ze voorbij alle toeschouwers. Dat deed de prinses in een bruine kerstoutfit, bestaande uit een lange wollen mantel met bijpassende hoed en bruine laarsjes.

Op chic: de 5 mooiste kerstoutfits van prinses Diana

Bron: Getty

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!