• Britse Royals

Om deze reden mag Meghan Markle niet al haar verjaardagscadeaus houden

Door Redactie
Om deze reden mag Meghan Markle niet al haar verjaardagscadeaus houden

Vorige week zaterdag vierde Meghan Markle haar eerste koninklijke verjaardag. Maar er is wel wat veranderd nu ze hertogin is geworden. Want hoewel Meghan vast en zeker een hoop leuke cadeaus heeft gekregen, mag ze lang niet alles houden. 

De krant The Mirror legt uit dat dit alles te maken heeft met de strikte regels van het Britse koningshuis. 'Het basisprincipe voor het aannemen van een cadeau is dat geen enkel geschenk mag aanvaard worden, als dat ervoor zorgt dat een lid van de Britse koninklijke familie de schenker iets verschuldigd lijkt te zijn. Dat gaat over fysieke cadeaus, maar ook over gastvrijheid.' Markle mag het presentje wel houden, als het retourneren ervan de gever zou beledigen. 

Bedrijven

En dit protocol geldt dus ook voor bedrijven. Hoe graag bepaalde merken en modehuizen Meghan misschien in hun kledingstukken willen zien, mag ze ook dit niet accepteren. Bummer. Een souvenir houden na een officieel bezoek is dan weer wel geoorloofd. Maar Markle blijft niet helemaal met lege handen achter na haar verjaardag. Bloemen en eten zijn geheel volgens de regels en ook sommige boeken zijn toegestaan. Een andere regel is dat de gift minder dan 150 pond (165 euro) waard moet zijn om te mogen houden. 

Prins Harry

Een uitzondering is natuurlijk voor haar man prins Harry. Hij zal zich niet aan al deze richtlijnen hoeven te houden en heeft vast en zeker een prachtig cadeau uitgezocht voor zijn echtgenote. Wat dat precies is, is niet bekend. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Om deze reden mag Meghan Markle niet al haar verjaardagscadeaus houden

Bron: Het Laatste Nieuws | Beeld: Hollandse Hoogte