NOS maakt specials over koningsjubileum Willem-Alexander

Door Redactie
NOS maakt specials over koningsjubileum Willem-Alexander

In twee uitzendingen staat de NOS eind april stil bij het feit dat koning Willem-Alexander vijf jaar geleden op de troon kwam. Op zondag 29 april (21.00 uur) blikt Dionne Stax terug op de grote en vooral ook de kleine gebeurtenissen van de troonswisseling op 30 april 2013.

Stax doet dat met mensen die toen een bijzondere functie hadden, zoals astronaut André Kuipers (koning der wapenen), wetenschapper Robbert Dijkgraaf en dressuuramazone Anky van Grunsven (herauten van wapenen), dj Armin van Buuren en de schipper die met de kersverse koning en zijn gezin over het IJ voer.

Houten kunstwerk

De Hilversumse kunstenaar Diederick Kraaijeveld maakt een houten kunstwerk met de inhuldiging als inspiratiebron, want zo'n eerste lustrum geldt als een houten jubileum.

NPO 1

Op maandagavond 30 april is op NPO 1 (19.00 uur) het programma De inhuldiging van Willem-Alexander te zien. In deze uitzending van een uur komen de hoogtepunten van de troonswisseling nog eens voorbij. Volgens de NOS was de registratie van de inhuldiging met achttien uur live-televisie de grootste NOS-productie van dit millennium.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

NOS maakt specials over koningsjubileum Willem-Alexander

Door: NU.nl | Beeld: Patrick van Katwijk (ANP)