• Liefde

'Normale’ mensen mogen vooraan staan bij de bruiloft van Meghan en Harry

Door Redactie
'Normale’ mensen mogen vooraan staan bij de bruiloft van Meghan en Harry

Stukje bij beetje wordt er meer bekend over de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle. Zo heeft het Britse koningshuis zojuist onthuld dat er maar liefst 2.640 ‘normale’ mensen welkom zijn op de grote dag; zij mogen op 19 mei eerste rang staan bij de aankomst en het vertrek van het bruidspaar en hun gasten.

Al bij de onthulling van hun verloving lieten Meghan en Harry weten dat het publiek zo veel mogelijk bij de festiviteiten betrokken zouden worden. Dat maakt het stel nu waar door ruim 2.600 ‘gewone’ gasten uit te nodigen op hun bruiloft, onder meer bestaande uit 1.200 mensen uit alle hoeken van Groot-Brittannië.

Selectie

De inwoners van Groot-Brittannië mogen natuurlijk niet zomaar bij de koninklijke bruiloft zijn; ze worden geselecteerd door de verschillende ‘Lord Lieutenants’. Harry en Meghan hebben hen verzocht om zich te focussen op mensen die iets betekend hebben voor de maatschappij, en mensen met verschillende achtergronden en leeftijden uit te nodigen.

Gastenlijst

Naast de 2.640 inwoners van Groot-Brittannië zullen er 200 mensen van goede doelen en organisaties aanwezig zijn waar Harry en Meghan bij betrokken zijn. Verder staan er 100 leerlingen van twee lokale scholen, 610 medewerkers van Windsor Castle en St. George’s Chapel en 530 medewerkers van de koninklijke huishouding op de gastenlijst.

'Normale’ mensen mogen vooraan staan bij de bruiloft van Meghan en Harry

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP, Instagram