Noorse prinses Märtha trouwt voorlopig niet met omstreden sjamaan

Het huwelijk van de Noorse prinses Märtha Louise (51) en haar verloofde sjamaan Durek (48) is voorlopig uitgesteld.

Noorse prinses Märtha Louise

Durek vertelt in gesprek met het Duitse blad Bild dat de twee de ringen voorlopig nog even in het doosje laten zitten.

Hoewel het huwelijk voor onbepaalde tijd is uitgesteld is er geen sprake van afstel. De sjamaan wil namelijk in goede gezondheid zijn op het moment dat hij met zijn Märtha Louise in het huwelijksbootje stapt. Dit houdt in dat Durek eerst een niertransplantatie moet ondergaan. De Sjamaan kampt namelijk al jaren met ernstige nierproblemen. Deze operatie wordt dan ook niet zijn eerste - in 2012 kreeg hij al eens een nier van zijn zus Angelina. Ondanks deze nieuwe nier verslechterd zijn gezondheid opnieuw in 2022. 

Geen donor

Märtha maakt zich ernstige zorgen over de gezondheid van haar aanstaande. 'Helaas konden we nog geen donor voor me vinden. Märtha zou het gedaan hebben, maar haar nier was niet geschikt. Dus we blijven zoeken. Maar ik ben ervan overtuigd dat we er op een dag één zullen vinden', aldus de sjamaan. Durek moet er niet aan denken om 'voor het altaar na te moeten denken over gezondheidsproblemen'.

'De prinses en de sjamaan'

Het stel is sinds 2022 verloofd na een relatie van drie jaar. Hoewel de twee niet kunnen wachten om elkaar het jawoord te geven, is de koninklijke familie minder blij met het huwelijk. Märtha heeft door haar relatie met de sjamaan een moeizame band met de koninklijke familie gekregen. Het stel deed zichzelf namelijk voor als 'De prinses en de sjamaan', iets wat het Noorse koningshuis niet kan waarderen. 

Wrijving 

Märtha haar relatie met Durek zorgt voor meer wrijving binnen het koningshuis. Het stel is namelijk zeer openhartig over hun seksleven. In eerdere interviews vertelt Durek dat ze soms wel drie tot vier keer per dag seks hebben. Ingewijden laten weten dat de Noorse royals niet blij zijn met de relatie, hoewel ze publiekelijk wel uitdragen dat ze het huwelijk steunen. 

Bron: RTL Boulevard

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.