• Royals
  • Liefde

'Nog altijd een gespannen band tussen Harry en William in aanloop naar eerbetoon moeder'

Door Redactie
'Nog altijd een gespannen band tussen Harry en William in aanloop naar eerbetoon moeder'

Dat de band tussen prins Harry en zijn broer prins William erg gespannen is, is geen geheim. Toch was er hoop dat de broers het goed zouden maken in de aanloop naar de onthulling van een groot eerbetoon aan hun moeder prinses Diana. Helaas blijkt dit toch niet gelukt te zijn. 

60 jaar

Op 1 juli zou prinses Diana eigenlijk 60 jaar zijn geworden. Als eerbetoon wordt in de tuinen van Kensington Palace een standbeeld van de prinses onthuld. Prins Harry is overgevlogen vanuit Californië om samen met broer William het beeld te onthullen. Een emotioneel moment. Ook omdat de broers die het allebei al sinds jonge leeftijd zonder hun moeder moeten doen, nu niet bepaald op goede voet staan met elkaar.

Racisme

De aanleiding voor die ruzie is het interview dat Harry en Meghan Markle gaven met Oprah Winfrey. In dat interview betichtte het stel een niet nader te noemen persoon binnen de koninklijke familie van racisme. Dat schoot William naar verluidt in het verkeerde keelgat. Sindsdien ligt de band tussen de broers onder een vergrootglas.

Gespannen sfeer

Bronnen zeggen tegen Vanity Fair dat Harry en William in aanloop naar het event wel hebben gewerkt aan hun band. Desalniettemin is de sfeer tussen hen nog steeds gespannen. 'Nadat Harry’s en Meghans dochter Lili was geboren, zijn er gesprekken geweest en plannen gemaakt voor deze week. Maar tussen Harry en William verloopt het nog heel geforceerd.'

Trots

Geforceerd of niet: het is in ieder geval een begin. Hun vrouwen Meghan en Kate zijn overigens niet bij de onthulling van het standbeeld aanwezig. Harry is al in Engeland, waar hij nu nog in quarantaine is voordat hij zijn publieke opwachting maakt. Tijdens zijn quarantaine nam hij wel een videoboodschap op voor de winnaars van de Diana Award. Daarin vertelt hij hoe vreselijk trots hij is op zijn moeder en het humanitaire werk dat ze deed.

'Later deze week staan mijn broer en ik stil bij wat de zestigste verjaardag van onze moeder was geweest. Ze zou zo trots zijn geweest op jullie voor het leven van een authentiek leven met compassie voor anderen. Onze moeder geloofde dat jonge mensen de kracht hebben om de wereld te veranderen. Ze zag in de gezichten van jonge mensen zoals jullie een grenzeloos enthousiasme en passie. De Diana Awards houden haar nalatenschap levend door jonge mensen in het centrum van onze toekomst te plaatsen. Dit is nog nooit zo belangrijk geweest.'

Bron: Flair | Beeld: Brunopress \ Ken Goff Rota 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.