• Royals

Nieuwe titel voor koning: Charles benoemd tot kapitein-generaal Britse Royal Marines

Door Redactie
Nieuwe titel voor koning: Charles benoemd tot kapitein-generaal Britse Royal Marines

Koning Charles is vrijdag benoemd tot kapitein-generaal van de Royal Marines. De aankondiging van het ceremoniële voorzitterschap is gedaan op de 358e verjaardag van het korps, maakte het Britse paleis bekend. De Royal Marines werden op 28 oktober 1664 gevormd onder koning Charles II.

In een boodschap aan de mariniers laat de koning weten dat hij zeer vereerd is met zijn benoeming tot kapitein-generaal. 'Ik ben uitzonderlijk trots om in de voetsporen van mijn familieleden te treden die de afgelopen drieënhalve eeuw met veel bewondering deze rol ook al op zich namen.' In het verleden hadden onder anderen Charles' zoon Harry en zijn vader Philip de ceremoniële functie.

Inspirerend

Charles haalt naar eigen zeggen 'veel inspiratie uit de moed, vastberadenheid en zelfdiscipline van de mariniers, net als de eigenschap om in de meest extreme omstandigheden overeind te blijven'. De koning kijkt ernaar uit om leden van het korps binnenkort te ontmoeten en wenst de Royal Marines een fijne 358e verjaardag.

Royal Marines

De Royal Marines is de amfibische tak van oorlogsvoering van de Britse koninklijke marine. De commando's worden over de hele wereld uitgezonden voor speciale operaties in de meest extreme omstandigheden. Charles was zelf, toen hij nog prins van Wales was, in training om helikopterpiloot te worden. Later voerde hij samen met de Royal Marines militaire oefeningen uit boven de Atlantische Oceaan en het Caribisch gebied.

Veranderingen

De laatste tijd zijn er veel dingen veranderd in het leven van Charles. Zo werd hij op 9 september, een dag na de dood van koningin Elizabeth, uitgeroepen tot koning en kreeg hij taken op zijn bord die hij nog niet eerder hoefde te doen. Mocht het hem even te veel worden, dan is het nu ook niet meer zeker of hij nog op prins Andrew en prins Harry wil terugvallen. De prinsen zouden niet meer als Counsellor of State kunnen optreden. Het Britse Hogerhuis, het zogeheten House of Lords, onderzoekt of de wet aangepast moet worden nu zij geen senior leden meer zijn van de Britse koninklijke familie en of het daarom nog wel gepast is dat zij de titel dragen. 

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.