• Oranjes

Na twee jaar weer nieuwjaarsontvangsten bij Willem-Alexander en Máxima

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima houden volgende week na een pauze van twee jaar weer nieuwjaarsontvangsten.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima

Die vinden plaats in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Komende dinsdag is de traditionele nieuwjaarsontvangst voor Nederlandse genodigden, de dag erop is de ontvangst voor buitenlandse diplomaten en vertegenwoordigers van in Nederland gevestigde internationale organisaties.

Naast de koning en koningin is ook prinses Beatrix bij de recepties aanwezig. Haar zus, prinses Margriet, en haar man Pieter van Vollenhoven zijn aanwezig bij de ontvangst voor Nederlandse genodigden. Vorig jaar en het jaar daarvoor gingen de nieuwjaarsontvangsten niet door vanwege de coronapandemie.

Gasten

Dinsdag ontvangen Willem-Alexander en Máxima 'enkele honderden gasten uit politiek en openbaar bestuur en uit diverse sectoren van de Nederlandse samenleving', aldus de Rijksvoorlichtingsdienst. Daarnaast zijn vertegenwoordigers uitgenodigd 'die betrokken zijn bij het thema wonen'.

Op woensdag ontvangen de koning en koningin leden van het corps diplomatique en internationale organisaties. Daarbij gaat het onder meer om functionarissen die hun staat vertegenwoordigen, zoals ambassadeurs en consuls.

Uitblinkerslunch

Onlangs organiseerden de koning en koningin ook al de uitblinkerslunch. De lunch was bedoeld voor 'Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie' in verschillende sectoren, zoals cultuur, wetenschap of sport. De koning en koningin willen met de uitblinkerslunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd. De lunch werd door koning Willem-Alexander en koningin Máxima aangeboden op Paleis Noordeinde. In totaal waren 27 genodigden aanwezig.

Bron: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!