Na enthousiasme aanstaande huwelijken: koningin Rania verheugt zich op kleinkinderen

Door Redactie
Na enthousiasme aanstaande huwelijken: koningin Rania verheugt zich op kleinkinderen

Koningin Rania van Jordanië kan haar grote vreugde over de aanstaande huwelijken van twee van haar vier kinderen nauwelijks verbergen.

Ze is zeer betrokken bij de levens van haar kroost en druk met het helpen plannen van de bruiloften, die beide volgend jaar zullen plaatsvinden. Tijdens een interview in het tv-programma Good Morning America liet Rania echter weten nóg meer uit te kijken naar iets anders: het grootouderschap.

Favoriete titel

‘Ik zei altijd dat mijn favoriete titel die van mama is, maar ik denk dat dat al gauw zal veranderen naar ‘taeta’, het Arabische woord voor oma. Ik heb enorm zin om binnenkort baby’s in mijn leven te hebben.’

Complete verrassing

In juli van dit jaar kondigde Rania en koning Abdullah de verloving van dochter Iman aan .De buitenwereld had er totaal geen weet van dat Iman een relatie had en de mededeling was dan ook een grote verrassing. Iman en Jameel werden niet eerder samen gezien; dat Iman überhaupt een relatie had was niet bekend. Van haar aanstaande echtgenoot is bekend dat hij in Caracas, Venezuela, is geboren en van Griekse afkomst is. Hij is werkzaam in de financiële wereld in New York.

Twee huwelijken

Toen oudste zoon kroonprins Hussein (28) zich een maand later verloofde met de beeldschone Rajwa Khaled Al-Saif (28), die ze liefdevol haar ‘derde dochter’ noemt kon koningin Rania haar geluk al helemaal niet op. ‘Koning Abdullah en ik zijn zo blij voor jullie allebei. Ik had niet gedacht dat het mogelijk was om zoveel vreugde in mijn hart te bewaren.’ Ook Hussein en Rajwa werden niet eerder samen gezien en van een relatie was eerder ook geen sprake. Het zal vooral Rania zijn geweest die erop toe heeft gezien dat haar kinderen in alle rust hun grote liefdes konden leren kennen en samen naar deze heuglijke dag konden toeleven. ‘Ik wil dat ze normale kinderen zijn,’ vertelde Rania eerder in de Arabische uitgave van Harper’s Bazaar.

Na enthousiasme aanstaande huwelijken: koningin Rania verheugt zich op kleinkinderen

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Editie 42 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.