• Royals

Na coronabesmetting onder medisch toezicht: Zorgen om koningin Elizabeth nemen toe

Door Redactie
Na coronabesmetting onder medisch toezicht: Zorgen om koningin Elizabeth nemen toe

Elizabeth (95) wist gedurende de coronapandemie het virus buiten haar paleisdeuren te houden. De Britse vorstin is drie keer gevaccineerd en was altijd erg voorzichtig. Toch werd afgelopen zondag bekendgemaakt dat Elizabeth positief getest is op het virus.

Onlangs meldden ook prins Charles (73) – die eerder in Windsor Castle op bezoek was bij zijn moeder – en hertogin Camilla (74) dat ze corona hadden, maar het is niet zeker of zij The Queen besmet hebben. Het virus zou ook overgedragen kunnen zijn door een vertrekkend en een nieuw lid van de koninklijke hofhouding, die haar bezochten. Het hof heeft echter laten weten dat Elizabeth met milde symptomen kampt, waaronder verkoudheid, en dat ze voornemens is ‘lichte werkzaamheden te blijven verrichten’. Dat de koningin doorwerkt, vindt royaltywatcher Robert Jobson, gezien haar broze gezondheid, onverstandig. De afgelopen maanden moest ze het op doktersadvies rustig aan doen, nadat ze in oktober een nacht had doorgebracht in het ziekenhuis en in november Remembrance Sunday miste wegens rugproblemen. Ook loopt ze sinds kort met een wandelstok. 

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.