• Royals
  • Liefde
  • Britse Royals

Meghan: van rijtjeshuis naar droompaleis

Door Redactie
Meghan: van rijtjeshuis naar droompaleis

Vier jaar na de scheiding van Trevor Engelson staat Meghan Markle aan de vooravond van haar huwelijk met de Britse prins Harry. In de lente van 2018 zal Meghan, die voor Harry huis en haard achterliet in Toronto, haar jawoord geven in een échte prinsessenjurk!

Huwelijksbootje

Het speculeren wanneer prins Harry (33) en Meghan Markle (36) in het huwelijksbootje zullen stappen is eindelijk voorbij nu het Britse koningshuis officieel bekend heeft gemaakt dat de twee in het voorjaar van 2018 gaan trouwen. En daarmee is de playboyprins definitief vrijgezel-af!

Exen Harry

Ooit liet Harry weten dat het voor hem ontzettend lastig was de ware te vinden. ‘Ieder meisje kan je vertellen dat het niet mijn prins-zijn is dat hen aantrekt. Het schrikt juist af! Als ik meisjes ontmoet, gaat het zoiets van: O God, hij is een prins!’ Zo verbrak Chelsy Davy na zes jaar hun relatie. ‘De media-aandacht voor ons was zó enorm, zo idioot, angstaanjagend en ongemakkelijk. Ik kon er gewoon niet mee omgaan. Ik wilde een normaal meisje zijn.’ Ook Cressida Bonas hield het na twee jaar voor gezien. Een vriendin van haar vertelde: ‘Ze werd er gek van dat ze zoveel aandacht kreeg. Als Cressida op straat liep, hoorde ze onbekenden commentaar op haar leveren. Ze hadden het over haar kapsel, haar kleding, de manier waarop ze liep. Er werden ongevraagd foto’s van haar genomen. Cressida kon er gewoon niet meer tegen.’

De ware

Hoewel Harry zich tijdens zijn vrijgezellenjaren alle aandacht van gewillige vrouwen liet welgevallen, zei hij te dromen van een hecht gezinsleven zoals dat van zijn oudere broer William en schoonzus Kate. Harry realiseerde zich echter dat zijn toekomstige partner moest kunnen omgaan met een leven in een gouden kooi, iets waar veel moderne vrouwen voor terugdeinzen. ‘Ik ben niet zozeer op zoek naar iemand die de rol zou kúnnen vervullen, maar meer naar iemand die bereid is dat te doen.’ In Meghan Markle heeft Harry iemand gevonden die daartoe bereid is én die die druk aankan. Als goed opgeleide, werkende én gescheiden vrouw van midden dertig heeft ze de nodige levenservaring opgedaan. Ze is zelfstandig en deelt met Harry een passie voor goede doelen en vrijwilligerswerk; Meghan is ambassadrice bij de Verenigde Naties voor gelijke rechten voor vrouwen. Bovendien is ze het door haar rol in hitserie Suits gewend om in de spotlights te staan. Meghan is zogezegd gepokt en gemazeld en zal volgens mensen die haar kennen geen enkele moeite hebben met zaken waar Harry’s exen niet mee konden omgaan.

Acteercarrière

Voor Harry heeft Meghan haar acteercarrière opgezegd en ze is er helemaal klaar voor om haar taak als prinses te vervullen. Met het opzeggen van haar baan heeft Meghan ook afscheid moeten nemen van haar woning in Toronto. Al zal dat laatste haar geen pijn hebben gedaan; ze verhuist immers met haar prins naar Nottingham Cottage, een riant en luxe onderkomen bij Kensington Palace in Londen.

Zegen

Het aanstaande bruidspaar heeft de zegen van beider families gekregen. ‘We zijn ontzettend blij. We hopen dat ze heel gelukkig worden,’ aldus prins Charles, de vader van de bruidegom in spe. Harry’s broer William liet weten: ‘Het is geweldig om te zien hoe gelukkig Harry en Meghan zijn.’ En ook de ouders van Meghan kunnen hun geluk niet op met hun koninklijke schoonzoon: ‘Onze dochter is altijd een warme en liefhebbende vrouw geweest. Om haar verbintenis te zien met Harry, die diezelfde kwaliteiten deelt, betekent heel veel voor ons als ouders.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 48 ligt nu in de winkel.

Meghan: van rijtjeshuis naar droompaleis

Beeld: ANP