• Britse Royals

Meghan Markle ontving in afgelopen jaren serieuze bedreigingen aan haar adres

Meghan Markle

De Londense politie heeft in de afgelopen jaren serieuze bedreigingen aan het adres van Meghan, de hertogin van Sussex, onderzocht. Daar zaten ook doodsbedreigingen tussen, zegt Scotland Yard-commissaris Neil Basu in een interview met Channel 4.

Het voormalig hoofd voor terrorismebestrijding gaat binnenkort na dertig jaar met pensioen.

'Serieuze dingen'

Basu noemt de bedreigingen in het gesprek 'walgelijk' en 'zeer reëel'. Volgens hem stond meer dan eens het leven van Meghan, de vrouw van prins Harry, op het spel en waren daarbij diverse politieteams betrokken om de bedreigingen te onderzoeken. Daar zaten serieuze dingen tussen, stelt hij. Volgens Basu zijn er door de jaren heen verschillende mensen voor vervolgd.

Poederbrief

De Britse autoriteiten onderschepten in 2018, voordat Harry en Meghan met elkaar trouwden, onder meer een poederbrief die voor het paar bestemd was. Na onderzoek bleek dat het poeder ongevaarlijk was. Ook kreeg Meghan talloze berichten met daarin racistische beledigingen.

Documentaireserie

Of er in de documentaireserie over het leven van prins Harry en Meghan ook gepraat wordt over de bedreigingen waar Basu het over heeft, is niet duidelijk. Deze docu is vanaf 8 december te zien op Netflix. De serie zou Chapters gaan heten, maar bronnen zeggen tegen de website Page Sex dat het koppel een andere titel heeft gekozen. Harry en Meghan tekenden in 2020 een contract bij Netflix voor meerdere projecten. Voor de documentaire zijn de twee gevolgd tijdens hun leven in Californië.

The Crown gooit roet in het eten

Aanvankelijk werd de docuserie in december op de streamingdienst verwacht, maar Netflix besloot de releasedatum uit te stellen na veel kritiek op het nieuwe seizoen van The Crown. Zo vond voormalig premier van het Verenigd Koninkrijk John Major de nieuwe reeks 'een hoop onzin' en Dame Judi Dench liet weten de verhaallijnen in het nieuwe seizoen van The Crown 'gruwelijk onjuist' te vinden. Netflix benadrukte meerdere keren dat The Crown een 'fictionele dramatisering' van de Britse koninklijke familie is. In de tien nieuwe afleveringen komen de jaren 90 aan bod, als prins Charles en prinses Diana uit elkaar gaan.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.