• Royals
  • Britse Royals

Meghan Markle laat overlijden Koningin Elizabeth onvermeld in nieuwe podcast aflevering

Door Redactie
Meghan Markle laat overlijden Koningin Elizabeth onvermeld in nieuwe podcast aflevering

Na vier weken pauze vanwege het overlijden van koningin Elizabeth, is dinsdag de podcast Archetypes van hertogin van Sussex Meghan weer online gekomen. Koningin Elizabeth komt daarin niet ter sprake, onder meer doordat het gesprek naar verluidt al werd opgenomen voordat zij op 8 september op 96-jarige leeftijd kwam te overlijden.

De vrouw van prins Harry praat in de nieuwe aflevering van Archetypes met comedian en actrice Margaret Cho en journaliste Lisa Ling, over Aziatisch-Amerikaanse rolmodellen in de entertainmentindustrie. 'Films als Austin Powers en Kill Bill presenteerden karikaturen van vrouwen met Aziatische roots, vooral sexy of agressief', stelt ze in de inleiding van de aflevering, waarna ze aangeeft dat deze stereotypen het algemene beeld van vrouwen met een Aziatische achtergrond bepalen.

Overlijden koningin Elizabeth 

Meghan lanceerde de Spotify-podcast in augustus en kwam bij die streamingdienst gelijk wereldwijd op de nummer één-positie terecht, maar ze stopte na drie afleveringen toen koningin Elizabeth overleed. In de eerste aflevering van Archetypes sprak Meghan uitgebreid met Serena Williams over het stoppen met tennis, en in de tweede aflevering was Mariah Carey te gast om het te hebben over het label 'diva' dat ze vaak opgeplakt krijgt.

Koning Charles verbiedt podcast 

Eerder werd bekend dat koning Charles III alles op alles probeert te zetten om Meghan Markle haar podcast Archetypes uit de lucht te krijgen. 'De koning is op de hoogte van Meghans podcast, met het vooruitzicht dat een nieuwe aflevering het eerste interview kan zijn dat een van de koninklijke familieleden doet na het overlijden van de koningin', vertelt een ingewijde RadarOnline. 'Het is wel het laatste waar de koning nu aan moet denken, maar vergis je niet, dit is een serieus probleem. De koning wil niet dat de hertogin van Sussex ook maar iets bespreekt over de interacties van de familie en de gebeurtenissen rondom dit sombere moment.' Meghan heeft zich klaarblijkelijk aan het dringende verzoek gehouden. 

Bron: ANP | Beeld: Getty Images

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Storynieuwsbrief.