Meghan Markle is gasthoofdredacteur van dít tijdschrift

Door Redactie
Meghan Markle is gasthoofdredacteur van dít tijdschrift

Meghan Markle is gasthoofdredacteur van de Britse uitgave van Vogue. De hertogin van Sussex heeft meegewerkt aan het septembernummer van het blad, voor modemagazines de belangrijkste editie van het jaar.

Er gingen al langer geruchten dat Meghan aan de slag zou gaan voor Vogue. Eerder schreven diverse media dat de hertogin een maandelijkse column zou gaan schrijven voor het blad. Zondag maakten een woordvoerder van de Britse koninklijke familie en de uitgever van Vogue bekend dat het om een gasthoofdredacteurschap ging.

Harry en Michelle

Niet alleen Meghan, maar ook haar echtgenoot Harry werkte mee aan het septembernummer. De prins interviewde voor het blad biologe en onderzoeker Jane Goodall. Meghan ging voor het blad in gesprek met de voormalige Amerikaanse First Lady Michelle Obama.

Cover

Zondag gaf de uitgever van Vogue ook een foto van de cover van het nummer vrij. Daarop staan "vijftien vrouwen die een impact hebben gehad op de maatschappij en de toekomst op positieve wijze hebben veranderd." Onder meer actrices Jane Fonda, Jameela Jamil en Laverne Cox, de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern en klimaatctiviste Greta Thunberg zijn onderdeel van de collage.

Verandering

Een van de zestien plaatjes op de voorpagina is een spiegel. "De hertogin is van mening dat de lezers van Vogue ook onderdeel zijn van dit moment, en wil hen hiermee aanmoedigen om hun eigen platforms te gebruiken om verandering in gang te zetten", aldus de uitgever zondag.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Meghan Markle is gasthoofdredacteur van dít tijdschrift

Beeld en tekst: ANP