Meghan Markle dacht aan zelfmoord door racisme en druk van koningshuis

Door Redactie
Meghan Markle dacht aan zelfmoord door racisme en druk van koningshuis

In haar tijd in het Verenigd Koninkrijk ging het zo slecht met Meghan, dat de vrouw van de Britse prins Harry niet meer wilde leven. In het interview met Oprah Winfrey dat zondagavond in de VS werd uitgezonden vertelde Meghan dat hulp wilde zoeken, maar werd tegengehouden door 'het instituut'.

De hertogin van Sussex herinnerde zich hoe zeer zij zich schaamde voor haar mentale toestand en hoe moeilijk het was om dat toe te geven aan haar echtgenoot. Toen ze dat eenmaal had gedaan, gaf ze bij een hoge functionaris binnen het paleis aan dat ze professionele hulp wilde zoeken. Die liet echter weten dat dat 'geen goede look' zou zijn voor het paleis.

'Je levert alles in'

Ze legde uit dat ze als vrouw van een prins niet zomaar op eigen houtje naar een ziekenhuis of kliniek kon gaan. 'Dat gaat gewoon niet. Ik kon geen Uber bestellen in het paleis, zo werkt het gewoon niet. Je levert alles in: mijn paspoort, mijn rijbewijs, mijn sleutels.'

Problemen niet bespreekbaar

Harry verklaarde dat ook hij op dat moment niet wist wat hij moest doen, en daar zelf ook mentaal onder leed. 'Ik denk dat ik me schaamde om dat toe te geven', vertelde hij over psychische problemen van zijn vrouw. In zijn familie zou dat ook niet bespreekbaar zijn. 'Daar is het idee altijd: zo is het gewoon. We moeten allemaal met deze druk omgaan.'

Beeld: Brunopress | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.