• Royals
  • Britse Royals

‘Meghan is liever een beroemdheid dan een royal!’

Door Redactie
‘Meghan is liever een beroemdheid dan een royal!’

De storm van kritiek over de geheimzinnigheid rond de doop van zoontje Archie is nauwelijks geluwd, of Meghan Markle ligt alweer onder vuur. Ze was gasthoofdredacteur van het blad Vogue, maar daarmee heeft ze weinig vrienden gemaakt. Want de vrouw van prins Harry lijkt liever een sterrenleven dan een koninklijk leven te leiden...

Ze wilde niet zelf op de cover van de Britse Vogue omdat ze dat te ‘opschepperig’ vond, maar Meghan Markle had net zo goed wel op dat verzoek van de hoofdredacteur kunnen ingaan. De september-editie van de glossy waarvan de hertogin gasthoofdredacteur was, heeft sowieso enorm veel ophef veroorzaakt. In plaats van zichzelf besloot Meghan op de voorpagina vijftien vrouwen te zetten voor wie ze veel bewondering heeft, en die anderen kunnen inspireren een verandering teweeg te brengen in de wereld. De echtgenote van prins Harry koos voor onder anderen de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern, de jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg en de activistische actrice Jane Fonda. Zeven maanden was Meghan bezig met het nummer, waarin ze aandacht schenkt aan zaken als klimaatverandering, LGBTQ-rechten, geestelijke gezondheidsproblemen en de migratiecrisis. Zelf interviewde ze Michelle Obama, en echtgenoot Harry mocht antropologe Jane Goodall interviewen. Maar hoe goed haar bedoelingen ook geweest mogen zijn, haar uitstapje naar de bladenwereld heeft Meghan geen goed gedaan.

Schijnwerpers

Ze krijgt een enorme bak kritiek over zich heen. De hertogin zou zich te veel met de politiek bemoeien – verboden voor royals – en zichzelf veel te prominent in de schijnwerpers zetten. En, zo vragen veel Britten zich af, waarom heeft ze niet ook koningin Elizabeth op de cover gezet? Meghan heeft haar nek uitgestoken met deze klus, en dat deed ze op een bijzonder ongelukkig moment. Ze heeft immers de afgelopen tijd al flink onder vuur gelegen. Er werd enorm gemopperd over de ruim 3 miljoen (belastinggeld) kostende verbouwing van Frogmore Cottage, terwijl Meghan en Harry voor veel minder in Kensington Palace hadden kunnen wonen. Dat het stel de geboorte en doop van zoontje Archie zoveel mogelijk privé wilde houden, viel ook niet goed. En er was veel verontwaardiging toen Meghan onverwacht opdook bij een tenniswedstrijd op Wimbledon en haar beveiligers omstanders verboden foto’s van haar te maken. ‘Ze ziet zichzelf als een beroemdheid en niet als een lid van de koninklijke familie en daarmee begaat ze een grote fout,’ is een veelgehoord commentaar.

Lees verder in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel of lees verder via Tijdschrift.nl

‘Meghan is liever een beroemdheid dan een royal!’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP