• Oranjes

Man vrijgesproken van bedreiging koning Willem-Alexander

Door Redactie
Man vrijgesproken van bedreiging koning Willem-Alexander

Een 50-jarige man uit Nijmegen is vrijgesproken van het bedreigen van koningin Willem-Alexander. Wel heeft hij een celstraf van veertig dagen opgelegd gekregen voor de bedreiging van premier Mark Rutte. Eind januari eiste de officier van justitie 264 dagen cel tegen de man, waarvan 180 dagen voorwaardelijk.

De Nijmegenaar zou Willem-Alexander vorig jaar voor 'illegale pedofiel' hebben uitgemaakt en hem in Nijmegen en Den Haag hebben bedreigd. 'De rechtbank spreekt de man hiervan vrij, omdat uit de tweet af te leiden is dat deze aan een ander persoon dan aan de koning is gericht', luidt de uitspraak omtrent de bedreiging van koning Willem-Alexander.

Mark Rutte

Via Twitter bedreigde de Nijmegenaar ook premier Mark Rutte. Naast de veertig dagen cel krijgt de veroordeelde ook een contactverbod met Rutte van drie jaar. Op 23 april plaatste de man een bericht op Twitter met onder meer de tekst: 'Rutte is voor maandag ochtend dood 100% en NIEMAND zal er voor worden veroordeeld want deze man plaagt genocide.'

Strafvermindering

De dader is door een psycholoog onderzocht en daaruit bleek 'dat de bedreiging de man in verminderde mate kan worden toegerekend', aldus de rechtbank. Die conclusie werd meegenomen in de veroordeling en zorgde voor een strafvermindering.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.