Man aangehouden die eieren naar koning Charles en Camilla gooide

Door Redactie
Man aangehouden die eieren naar koning Charles en Camilla gooide

Een man is woensdag aangehouden tijdens het bezoek van koning Charles en zijn vrouw Camilla aan York. Volgens verschillende Britse media, waaronder de BBC, probeerde de man eieren te gooien naar het paar. Charles en Camilla werden niet geraakt.

Op beelden is te zien hoe de man door de politie in bedwang wordt gehouden. De man, die in zijn eentje leek te protesteren, zou eerder geroepen hebben dat het Verenigd Koninkrijk 'gebouwd is op het bloed van slaven'. De actie van de demonstrant kon op afkeur rekenen van het aanwezige publiek. 'Schaam je', en 'God save the king', werd er naar hem geroepen.

Standbeeld koningin Elizabeth

Charles is in York vanwege de onthulling van een standbeeld van wijlen koningin Elizabeth. Het bezoek van Charles is onderdeel van een tweedaags bezoek aan het graafschap Yorkshire. Daarvoor bezocht hij al de plaatsen Bradford en Leeds. Later op woensdag reist hij met Camilla door naar Doncaster.

Woedend volk

Koning Charles wordt op 6 mei 2023 officieel gekroond. Hoewel er nog niets is gecommuniceerd over de invulling van de ceremonie, is uitgelekt dat de koning het stukken soberder wil gaan aanpakken dan zijn moeder Elizabeth in 1952. Hij zou 2000 gasten willen uitnodigen in plaats van 8000 en de ceremonie zou veel korter worden.

Ook zal het volgens bronnen minder ceremonieel zijn. De belangrijkste reden voor de versobering zou een kostenbesparing zijn. Veel Britten zijn woest over het besluit. Ze zagen hoezeer de hele wereld onder de indruk was van de uitvaart van The Queen, en een kroning waarvoor alles uit de kast gehaald wordt, zou het toerisme wederom een enorme boost geven en goed zijn voor het land.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.