• Oranjes

Mabels jurk kostte € 65.000,-

Door Redactie
Mabels jurk kostte € 65.000,-

De Oranjes die in Nederland wonen, leiden een luxe leven. Waar en hoe wonen ze, in welke auto’s rijden ze, welke horloges en juwelen dragen ze? Deze week prinses Mabel, de weduwe van prins Friso. Ze werd na zijn overlijden schathemelrijk... 

Mooie kleding, vaak couture, is ook aan Mabel besteed. Toen ze trouwde met Friso, droeg ze een bruidsjurk van het wereldberoemde designerskoppel Viktor & Rolf, met 248 systematisch geplaatste strikken die van hals tot sleep steeds groter werden. De jurk kostte maar liefst 65.000 euro, volgens ingewijden. Bij haar exclusieve kleding draagt Mabel ook graag haar Audemars Piguet Royal Oak-horloge, ter waarde van 7.145 euro en doet ook haar in het oog springende schoenencollectie menig modeliefhebber watertanden.  

Geen zorgen

Dat Mabel zich over haar financiën geen zorgen meer hoeft te maken en de meest exclusieve kleding en sieraden kan dragen, heeft ze mede te danken aan Friso, die haar een indrukwekkend aandelenpakket naliet, waaronder effecten in Adyen. Dat is een bedrijf dat betalingen verwerkt voor onder meer concerns als Netflix, Uber, De Bijenkorf en Rituals. Omdat Friso 545.981 aandelen in bezit had, en het aandeel Adyen na de beursgang uitkwam op 455 euro, werd zijn aandelenpakket, in het bezit van Mabel, ruim 248 miljoen euro waard.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 5 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP