• Oranjes

‘Liefdesdrama voor Amalia: relatie met Isebrand is over!’

Door Redactie
‘Liefdesdrama voor Amalia: relatie met Isebrand is over!’

In ons land ging het verhaal al een tijdje rond, nu komt ook uit Duitsland een droevig bericht: het zou nu toch écht over en uit zijn tussen prinses Amalia en haar knappe Duitse vriendje Isebrand...

Al heel lang is het ijzig stil wat betreft prinses Amalia (18) en haar vermeende vriendje Isebrand Kaldewei (19), telg van een bekende Duitse societyfamilie die naar schatting zo’n 400 miljoen euro privévermogen vergaarde met luxe sanitairproducten. De laatste – en enige – keer dat we hen samen zagen, was eind november vorig jaar. Toen kon Story immers de later veelbesproken beelden van de twee tonen, gemaakt tijdens een romantisch verblijf in de stad New York. Oplettende Nederlandse toeristen zagen Amalia en Isebrand daar op de bekende Brooklyn Bridge en vertelden dat de verliefdheid er afspatte bij de twee tieners! Toen kon echter nog niemand weten hoe uniek die beelden uiteindelijk zouden blijken te zijn: daarna zagen we Isebrand en de prinses namelijk nooit meer samen. En volgens media uit Isebrands geboorteland Duitsland gaat dat ook niet meer gebeuren.

Niet serieus

Het doorgaans goed ingelichte magazine Freizeit König meldt namelijk dat het over is tussen hem en Amalia! En dat sluit inderdaad naadloos aan bij geruchten die ook in Nederland al langer gaan; al vanaf april. Deze zomer leek de breuk bovendien te worden bevestigd door koning Willem-Alexander en Amalia zélf. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie, ditmaal op Paleis Noordeinde. Royaltyreporter Jeroen Snel vroeg Amalia op de vrouw af hoe het nu eigenlijk zat met haar liefdesleven. Story, ook aanwezig, zag hoe Amalia een gevat antwoord in petto had. ‘(...) Het is iets dat ik liever voor mezelf houd,’ vertelde ze. ‘Maar ik beloof dat als er iemand serieus is, u de eerste bent die dat hoort.’ Niet het antwoord van een dolverliefde achttienjarige natuurlijk. En was de prinses op dat moment nog wel samen geweest met Isebrand, dan werd die relatie dus meteen gekwalificeerd als niet-serieus.

Pijnlijke suggestie

En nu duikt exact het-zelfde verhaal dus op in Duitsland. Freizeit König schrijft nu dus over een breuk en het blad spreekt zelfs van ‘een groot drama rond Amalia’s eerste liefde’. De Duitsers houden weliswaar een slag om de arm, maar komen ook met een pijnlijke suggestie. Hen is ter ore gekomen dat de knappe Isebrand de relatie met Amalia nooit helemaal serieus heeft genomen en dat dit de reden van de breuk zou zijn geweest. Of dat laatste exact zo is geweest, valt nauwelijks te bewijzen. Wel zijn de aanwijzingen dat Amalia weer alleen is, inmiddels te talrijk om nog te negeren. Isebrand lijkt zijn leven in Tilburg te hebben waar hij druk is met zijn studie Entrepreneurship & Business Innovation, Amalia wacht nu een spannend studentenleven in Amsterdam. Daar wordt ze geregeld gespot, maar nooit met Isebrand.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 37 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.