• Royals

Laurent houdt mening over Delphine voor zich

Door Redactie
Laurent houdt mening over Delphine voor zich

Prins Laurent, de broer van de Belgische koning Filip, heeft zich voor de tweede keer binnen een week uitgelaten over zijn nieuwe halfzus Delphine. Tijdens zijn bezoek aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren liet hij donderdag in het midden wat hij van de situatie vindt. 'Ik zeg niet dat ik blij ben of niet blij ben.'

Laurent herhaalde wel dat Delphine altijd welkom is. 'Als ze dat nodig heeft, komt ze. Als ze dat niet nodig heeft, komt ze niet. Voor u is dat een nieuwigheid, voor mij is dat geen nieuwigheid', zegt de prins. 'Want ze weet dat onze deur - van mijn vrouw en ik - altijd openstaat voor haar. Dat weet ze, dus ik moet dat niet in publiek melden.'

Al twintig jaar

De 56-jarige Laurent kent prinses Delphine naar eigen zeggen al twintig jaar. 'Ik zeg niet dat ik blij ben of niet blij ben. Ik zeg gewoon maar dat de deur open is voor haar, en dat is het belangrijkste', besluit hij.

Prinses

Filip en Delphine ontmoetten elkaar eerder deze maand nadat het Brusselse Hof van Beroep eindelijk uitspraak had gedaan in de al zeven jaar lopende rechtszaak van Delphine tegen Filips vader koning Albert II. Zij wilde erkend worden als buitenechtelijke dochter van Albert, maar hij weigerde dat. Het Hof gaf Delphine op alle punten gelijk. Daarmee werd het vaderschap van Albert definitief vastgesteld en kreeg ze zijn achternaam plus de bijbehorende titel prinses van België.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.