• Oranjes

Laura Fygi geridderd door koning Willem-Alexander

Laura Fygi

Met een swingend concert in Zeist, waarvoor ze een minutenlange staande ovatie kreeg, zette zangeres Laura Fygi (67) de lancering van haar autobiografie All of Me op meesterlijke wijze luister bij.

Toen het laatste liedje gezongen was en Laura na een toegift met haar band het podium wilde verlaten, kwam ineens Joyce Langenacker de bühne op, burgemeester van de gemeente Ouder-Amstel waar Laura en haar man Sjaak Buhling tegenwoordig wonen. Laura begon nattigheid te voelen toen de burgermoeder de ene loftuiting over de zangeres na de andere uit haar mouw schudde – vooral over haar tomeloze inzet voor de maatschappij waarmee de bescheiden Laura nooit te koop loopt.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Na een indrukwekkende speech kwam het hoge woord eruit: het had koning Willem-Alexander behaagd Laura Fygi te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De zangeres barstte in tranen uit, en uitte een emotionele kreet van geluk. Uiteraard zette ze daarna met extra veel schwung een laatste nummer in!

Persoonlijke ontmoeting 

Dat juist de koning Laura ‘riddert’ is extra bijzonder omdat ze hem ooit ontmoette. ‘Dat was destijds bij het bezoek van een handelsdelegatie aan Japan,’ deelt ze met Story. ‘Daar deed ik die avond een groot optreden. Daarna had ik een gesprekje met Willem-Alexander, die toen net met Máxima was. Dus ik vroeg hem: En, spreken we al een beetje Spaans? Hij antwoordde: Nou, ik ben het wel aan het leren. Hij was echt heel aardig en openhartig. En zó leuk dat hij mij na al die tijd kennelijk niet vergeten is,’ lacht Laura met een vette knipoog, wijzend naar de opgespelde onderscheiding. 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 49 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.