• Oranjes

Kroonprinses’ eerste officiële reis met ouders: Amalia verovert de Antillen

Als toekomstig vorstin geeft Amalia in geheel eigen stijl vorm aan haar eerste officiële buitenlandse reis. Samen met haar ouders koning Willem-Alexander en koningin Máxima verkent ze de zonnigste eilanden van het Caribisch gebied. En deze vuurdoop lijkt ze prima te doorstaan!

Door Redactie
Prinses Amalia

Het is de eerste officiële reis die kroonprinses Amalia (19) met haar ouders maakt, en wat doet ze het goed! In twee weken tijd maakt Amalia kennis met het Caribisch deel van Nederland – net als haar vader op zijn negentiende deed – en vanaf de eerste bestemming Bonaire reisde ze met koning Willem-Alexander en koningin Máxima naar Aruba en vandaar naar Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba.

De reis staat onder meer in het teken van het slavernijverleden, klimaatverandering en de cultuur op de eilanden. Amalia, die in Amsterdam studeert, heeft deze trip in goed overleg met de universiteit gepland.

Amalia verovert de Antillen

De eerste uren van het bezoek aan Bonaire leek de kroonprinses nog even te moeten wennen, maar al snel kwam ze los. Ze bewoog zich ontspannen tussen de bewoners, ging met de voetjes van de vloer, maakte foto’s met de bevolking, deed mee aan een potje Caribische bingo en proefde van de lokale specialiteiten, waaronder polenta, vlees, vis en cactussaus.

Tevens hielp ze met het afbakken van een broodje. Amalia oogstte veel lof. ‘Ze toonde echt belangstelling,’ aldus voormalig journalist Bòi Antoin, een van de bekendste Bonairianen.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 05 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.