• Royals

Koninklijke schoonzussen: vriendinnen of vijanden?

Door Redactie
Koninklijke schoonzussen: vriendinnen of vijanden?

Wanneer je door de liefde als buitenstaander in een koninklijke familie terechtkomt, is het van grote waarde als je bij het settelen in je nieuwe leven bijgestaan wordt. Een schoonzus zou daarvoor de aangewezen persoon zijn, maar is die wel bereid om zich over je te ontfermen?

De Zuid-Afrikaanse Charlène Wittstock kwam in een totaal andere wereld terecht toen ze naar Monaco verhuisde om dicht bij grote liefde prins Albert te zijn. De voormalige olympisch zwemkampioene had het niet gemakkelijk in haar nieuwe thuisland, omdat de Monegasken haar niet ‘classy’ genoeg vonden voor Albert. ‘Ze is zo ordinair als een straathond, maar ze heeft tenminste bewezen dat ze tot voortplanting in staat is,’ noteerde de Britse journalist Tom Sykes na de geboorte van tweeling Jacques en Gabriella uit de mond van een Monegask toen deze naar Charlène werd gevraagd.

Grote zus schiet te hulp

Opmerkelijk genoeg was het wel Caroline die Albert en Charlène te hulp schoot bij de voorbereidingen van hun huwelijk. In het boek Albert II van Monaco, de man en de prins, dat ter gelegenheid van Alberts zestigste verjaardag verscheen, vertelt Caroline: ‘Het leek destijds wel een aflevering van Monaco Fever. Iedereen wilde meedoen, iedereen wilde een rol spelen. Soms raakten Albert en zij verdwaald in alle turbulentie, omdat ze niemand wilden beledigen. Voor mij stond er minder op het spel. Dus heb ik gezegd: Ik zoek die-en-die wel thuis op en zal uitleggen dat waar hij om vraagt niet mogelijk is. Zo kunnen jullie aardig en vriendelijk blijven, ik zal de kwaaie pier wel zijn.’ Insiders zeggen dat Caroline echter vooral haar broer wilde helpen en niet zozeer haar aanstaande schoonzus...

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 36 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.