Koninklijke hoogte- en dieptepunten van België dit jaar

Door Redactie
Koninklijke hoogte- en dieptepunten van België dit jaar

Ophef om koning Willem-Alexanders subsidie voor Kroondomein Het Loo, prinses Charlène die ruim een half jaar zonder gezin in Zuid-Afrika verblijft, het overlijden van prins Philip en de vermeende minnares van oud-koning Juan Carlos die uit de school klapt... Het afgelopen jaar hebben de Europese royals heel wat voor hun kiezen gekregen. 

BELGIË

Koning Filip (61) en koningin Mathilde (48) moeten voorlopig afscheid nemen van twee kinderen: kroonprinses Elisabeth (20) start een driejarige opleiding History & Politics aan het Lincoln College in Oxford. Ook zoon Gabriël (18) reist af naar het Verenigd Koninkrijk. De prins gaat aan het National Mathematics and Science College in Warwickshire een vooropleiding wiskunde, hogere wiskunde en natuurkunde volgen. Filip en Mathilde blijven niet achter met een leeg nest: prins Emmanuel (16) en prinses Eléonore (13) gaan naar school in Brussel.

Mathilde bezeert in juni haar duim tijdens een verkeerde beweging en draagt een tijdje een polsbrace. Prinses Astrid breekt later dit jaar haar ruggenwervel tijdens een ‘sportactiviteit in de privésfeer’. Astrid mag thuis, met absolute rust, herstellen.

Filip komt onder vuur vanwege de verbouwing aan het koninklijk vakantiehuis op het Franse eiland Île d’Yeu. Hij kreeg een vergunning voor een bijgebouw voor de lijfwachten van veertig vierkante meter, terwijl dit volgens de regels maar dertig vierkante meter mag zijn. Protesten halen niets uit en begin augustus vieren Filip en Mathilde voor het eerst vakantie in hun eigen onderkomen op het eiland.

Delphine (53), de buitenechtelijke dochter van oud-koning Albert (87), bezorgt halfbroer Filip kopzorgen. Delphine doet mee aan het tv-programma Dancing with the Stars terwijl Filip daar niets van zou hebben geweten, en zou vinden dat leden van de koninklijke familie zich ver moeten houden van amusementsprogramma’s.

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Editie 52 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.