• Royals

Koninklijk feest: Prins Charles viert 72e verjaardag

Koninklijk feest: Prins Charles viert 72e verjaardag

Prins Charles mag zaterdag 72 kaarsjes uitblazen. De dag gaat zoals gebruikelijk gepaard met felicitaties van zijn familie op social media.

Zoon prins William en zijn vrouw Catherine wensen hem "een hele fijne verjaardag" en delen een foto van een breedlachende Charles.

Lachende Charles

De boodschap van de account Royal Family, waar vooral updates van koningin Elizabeth worden geplaatst, is nagenoeg hetzelfde. Het felicitatiebericht is vergezeld door twee kiekjes van moeder en zoon; eentje van de Queen met Charles als baby en een recenter beeld waarop de prins hard lijkt te lachen om een grap van de koningin.

Activiteit

De prins reist dit weekend samen met zijn vrouw Camilla naar Berlijn vanwege 'Volkstrauerdag'. Op uitnodiging van bondspresident Frank-Walter Steinmeier nemen ze zondag deel aan de Nationale Rouwdag waarop in Duitsland alle oorlogsslachtoffers worden herdacht. Het koppel is aanwezig bij kranslegging bij de Neue Wache en de prins houdt daarna een toespraak tijdens de algemene herdenking in het Duitse parlement.

Troonopvolger

Prins Charles viert zijn 72e verjaardag in de wetenschap dat troon en kroon voorlopig blijven toebehoren aan zijn hoogbejaarde moeder koningin Elizabeth (94). Als de Britse troonopvolger daaraan nog twijfelde dan is hij donderdag uit de brand geholpen. Toen werd bekend dat in juni 2022 vier dagen lang feest zal worden gevierd ter gelegenheid van het platina (70 jarig) regeringsjubileum van de Queen. Die is dus niet van plan om tussentijds een stapje terug te doen. Daarover was in de aanloop naar haar 95e verjaardag volgend voorjaar voorzichtig gespeculeerd, maar Charles zal beter hebben geweten. Hij is al jaren de troonopvolger die het langst in de wachtkamer zit en als het ooit van een koningschap komt, is hij op het moment van troonsbestijging ouder dan alle Britse vorsten die hem voorgingen. 

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.