• Britse Royals

Koninklijk én stijlvol: de mooiste kerstoutfits van Kate Middleton

Wijlen prinses Diana was niet de enige Britse royal met een fantastisch gevoel voor stijl.

Door Redactie
Kate Middleton kerstoutfits

Ook 'schoondochter' Kate Middleton ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Al helemaal met de feestdagen. Daarom: de beste kerstoutfits van Kate Middleton op een rij.

Kate Middleton draait al even mee als lid van de Britse koninklijke familie. In 2003 kreeg ze een relatie met prins William. Hoewel het koppel een poosje uit elkaar is geweest, waren ze kort daarna alweer samen. Sinds hun bruiloft in 2011 is Kate – vanaf dat moment hertogin van Cambridge – ieder jaar van de partij tijdens de koninklijke festiviteiten in Sandringham, waar de familie samenkomt om de feestdagen te vieren. Dat deed Kate uiteraard altijd in stijl.

De kerstoutfits van Kate Middleton

Als we naar de kerstlooks van Kate Middleton kijken, zien we dat de hertogin groot fan is van rood, groen en ruitenpatronen. Kortom: heel feestelijk! Of ze nu kiest voor een geruite mantel of een gezellige kerstprint draagt, Kate ziet er altijd chic uit rondom de feestdagen. Bekijk hieronder de mooiste kerstoutfits van Kate Middleton door de jaren heen.

Tijdens kerst in 2011 maakte Kate haar eerste verschijning in de St Mary Magdalene-kerk op het Sandringham-landgoed.

Kate Kerstmis 2011
© GettyImages

Kerst 2013

In 2013 waren prins William en Kate Middleton al ruim twee jaar getrouwd. Kate was inmiddels al wel gewend aan de officiële kerstviering van de Britse royals in Sandringham. Hier zien we koppel onderweg naar de kerkdienst op het landgoed op Eerste Kerstdag. Kate droeg een groen met blauw geruite jas met zwarte suède laarzen en een groene hoed (ook wel een 'fascinator' genoemd). 

Koninklijk én stijlvol: de 5 mooiste kerstoutfits van Kate Middleton

Kerst 2016

In aanloop naar de feestdagen in 2016 bracht Kate samen met prinsen William en Harry een bezoek aan een kerstfeestje georganiseerd door vrijwilligers van één van de goede doelen die de Britse royals steunen. Dat deed de hertogin in een rood-groene blousejurk met feestelijke print. Daarmee liet Kate zien al helemaal in de stemming te zijn voor de kerstdagen.

Koninklijk én stijlvol: de 5 mooiste kerstoutfits van Kate Middleton

Kerst 2016 

Een week later vonden de koninklijke festiviteiten weer plaats in Sandringham. Kate en William waren weer van de partij, samen met zoon George en dochter Charlotte. De hertogin maakte een glamoureuze verschijning in een chique bordeauxrode mantel met imitatiebont. Naar onze mening één van de mooiste kerstoutfits van Kate Middleton.

Koninklijk én stijlvol: de 5 mooiste kerstoutfits van Kate Middleton

Kerst 2017

Voor de kerkdienst tijdens kerst 2017 trok Kate haar feestelijkste rood met groene ruitjesjas van Miu Miu aan.

Kate kerst 2017
© GettyImages

Kerst 2018

Kate en William organiseerden een kerstfeest in Kensington Palace in december 2018. Voor de gelegenheid droeg Kate een geruite rok van Emilia Wickstead met een korte, kasjmieren vest van Brora.

Kate kerst 2018
© GettyImages

Kerst 2019

Dit jaar koos Kate weer voor donkergroen. Heel subtiel, dat wel. Zo droeg de hertogin van Cambridge donkergroene accessoires die perfect passen bij haar lichtgrijze wollen mantel met imitatiebont. Prinses Charlotte matchte heel leuk met haar moeder in haar donkergroene jas. 

Koninklijk én stijlvol: de 5 mooiste kerstoutfits van Kate Middleton

Kerst 2020

Hoewel Kate Middleton deze kerstoutfit een paar weken voor de feestdagen droeg, mag 'ie niet in dit lijstje ontbreken. Tijdens een bezoek aan Cardiff in Wales ging Kate gekleed in een prachtige kerstlook: een lange rode mantel, een geruite rok en bijpassende sjaal. Wij zijn fan!

Koninklijk én stijlvol: de 5 mooiste kerstoutfits van Kate Middleton

Kerst 2021

Ondanks de aanhoudende pandemie, schitterde Kate dit jaar weer in het rood. Ze bezocht samen met William een kerstliederendienst genaamd 'Together at Christmas' in de Westminster Abbey op 8 december 2021 in Londen.

Kate kerst 2021
© GettyImagea

Kerst 2022

Dit jaar verschenen niet alleen Kate en William bij de jaarlijkse kerstliederendienst. Ook zoon George en dochter Charlotte lieten hun gezichten zien. Kate ging wéér voor rood, maar dit jaar wel een stukje donkerder. En dochter Charlotte leek met haar donkerrode jas enorm op haar moeder. Ook tussen prins William en George waren gelijkenissen te vinden. 

Kate kerst 2022
© GettyImages

Beeld: Getty Images

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!