• Oranjes

Koningspaar laat zich uit over omstandigheden Amalia: 'Voorlopig gaat het goed'

Door Redactie
Koningspaar laat zich uit over omstandigheden Amalia: 'Voorlopig gaat het goed'

Het gaat naar omstandigheden goed met prinses Amalia. Dat zeiden koning Willem-Alexander en koningin Máxima woensdag tijdens het gesprek met de media na afloop van het staatsbezoek aan Griekenland.

Vorige maand werd bekend dat de oudste dochter van het koningspaar thuis woont omdat ze bedreigd werd. Amalia stond op het punt om in Amsterdam te gaan wonen, waar ze ook studeert.

'Hartstikke trots'

'Het gaat goed, de situatie is onveranderd', aldus Máxima over Amalia. 'Op een gegeven moment moeten we wel de beslissing gaan maken over wat we gaan doen en hoe lang het gaat duren, maar voorlopig gaat het goed.' De koningin voegt daaraan toe dat ze 'hartstikke trots' is op hoe haar dochter zich staande houdt. 'Maar af en toe vind ik het wel fijn dat ze nog steeds bij papa en mama woont, terwijl dat toch niet wenselijk is voor een jongedame van bijna negentien.'

Leven van de prinsessen

Willem-Alexander voegt eraan toe dat het ook met de jongere zussen van Amalia goed gaat. 'Alexia zit in Wales, maar nu even niet vanwege de vakantie, en Ariane zit gewoon op school in Den Haag en die heeft gewoon een standaardleven met vriendinnen', aldus de koning, die zegt dat de jongere zusjes door het leven 'flierefluiten'. 'Uiteindelijk leven ze een beetje hun eigen leven.'

Bedreigingen prinses Amalia

Amalia begon in september aan de studie politics, psychology, law and economics (PPLE) aan de Universiteit van Amsterdam. Hiervoor verhuisde ze ook naar de hoofdstad. Op 17 september kwam naar buiten dat de beveiliging rondom prinses Amalia is verhoogd. Criminelen zouden het voorzien hebben op Amalia en minister-president Rutte. De beveiligingsmaatregelen werden bij beide flink aangescherpt, omdat de autoriteiten bang zijn voor ontvoering of zelfs een aanslag. In afwachting van het onderzoek woont Amalia niet meer in haar Amsterdamse studentenhuis. En dat terwijl ze net een week van start was gegaan met haar opleiding.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.