Koningspaar in Wales voor afronding examens prinses Alexia

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren zaterdag samen in Wales om de afronding van de examens van prinses Alexia te vieren.

Alexia
© Brunopress

Op Twitter plaatst het koninklijk huis zaterdagmiddag een foto waarop het koningspaar samen met hun middelste dochter poseert.

Graduation Leave

Eerder zaterdag maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) al bekend dat Alexia zaterdag aanwezig was bij de Graduation Leave van het United World College of the Atlantic. Met de traditionele Graduation Leave staat de school erbij stil dat de examens afgerond zijn. De bijeenkomst is nog geen diploma-uitreiking, want de uitslag van de examens volgt pas begin juli.

Examen

Alexia deed examen voor het Internationaal Baccalaureaat. Dat is internationaal voortgezet onderwijs op het niveau van het Nederlandse vwo. Over wat de prinses gaat doen als ze haar examens heeft gehaald, is nog niets bekendgemaakt. Onlangs werd wel bekend dat ook haar zusje Ariane volgend jaar het Internationaal Baccalaureaat gaat volgen. Zij zal dat doen aan het United World College Adriatic in de buurt van Triëst.

Bron: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!